måndag, oktober 01, 2007

Hemma igen

Jag behövde inte läggas in för att få blodtransfusion, den här gången. HB-värdet var 102! Inte så bra egentligen, men helt OK för mig.

Blödningarna har avtagit. Kanske det var en polyp som lossnade och därför blödde extra mycket. Vissa polyper sitter fast i tarmslemhinnan på ett "skaft" och kan därför lossna av sig själv ibland. Det går också att "bränna" bort dom om man gör en undersökning med kamera. Problemet i mitt fall är att det är så många 10-100-tals och det är inte lätt att bränna bort så många. Alltså får man ta till kniven och operera bort delar av tarmen eller magsäcken. Det största problemet uppstår när hela magsäcken och tjocktarmen är borttagen och det fortsätter att "dyka upp" i tolvfingertarmen och ändtarmen.

På torsdag är det dags för en ny röntgen och två ampuller järn igen. Förhoppningsvis syns det ytterligare något mer på den här typen av röntgenundersökning. Vore väldigt skönt att få ett svar vad problemen bakom svanskotan beror på.

Kan ju passa på att göra reklam för att bli Blodgivare till dig som läser - om du inte redan är det. Det finns många orsaker till att man behöver blod och då är det väldigt snällt och bra att ni som är friska ger blod. En lite negativ sak jag märkt när jag fått blod är när rökare ger blod. Eftersom jag inte är rökare känner jag via blodet och urinen när det är blod från en rökare. Inte någon trevlig upplevelse tycker jag. Det stinker tobak. Länk till sidan om Blodgivning här!

Nya tag inför torsdagen! Ger mig själv lite ny energi med stickningen av en tröja som jag påbörjat i kväll.

Önskar er alla en god kväll och natt!

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ny kamera lät spännande, jag förstår ditt dilemma... Hihi, jag hade ingen aning om detta med rökare... Jag är ju rökare, fast å andra sidan så lämnar jag inte blod men har funderat på att göra det ibland... Som terapi, jag är ju så hysteriskt rädd för nålar:)) Jag hoppas att du snart ska få någon form av svar, det är alltid tyngst i ovisshet... Hoppas att dagen din blir bra och att du får möjlighet att leka mycket med kameran! Kram

Strumpstickan sa...

Intressant att det märks på blodet om någon är rökare, det måste lukta tväräckligt!

K sa...

maria:
Det blev sömnen som kom i första hand. "Rökarblod" luktar inte gott :-(, men det är trots allt bra att det finns. Med en "sjuk" (?) son hemma har det hittills inte blivit så mycket med kameran idag.
*kram*

monica h:
Precis :-(

Lena sa...

102 i hb!, jag som för någon vecka sedan hade 108 är skittrött. Intressant det där om rökares blod. Grattis till ny kamera. jag gillar inte manualer, skulle helst vilja ha en egen instruktör på köpet.
Kortet ovan är helt ljuvligt.

K sa...

panter:
Allt är ju relativt. Med ett hb på 80-90 under större delen av mitt liv så är 102 helt OK. Kroppen vänjer sig ganska bra också, men man vet ju inte hur bra man skulle kunna må egentligen.
Jag fick snabbt svar från kameraleverantören så snart kan jag hela kameran ;-) (önsketänkande)

Anonym sa...

Kan förstå om det inte är allt för trevligt när rökare lämnar blod, men det är väl bättre än inget antar jag? För skulle det bli så att rökare inte får lämna blod över huvud taget skulle nog blodgivningen minska drastiskt... Jag tror man får vara glad för det blod man får eller göra som Jehovas vittnen - avstå.

 
- -