måndag, oktober 01, 2007

Dagens besked

På eftermiddan har jag tid för järninjektion igen. Då ska det tas ett akut HB-värde (blodvärde). Eftersom jag har blött från tarmen så är det säkert väldigt lågt igen, trots att jag fått fyra ampuller järn i veckan nu på slutet.

Jag skulle ta med mig det jag behöver utifall jag blir inlagd för att få blod, men...

Jag tål ju inte vanligt blod! Har för mycket antikroppar i mig, så jag får nässelutslag om jag får en påse blod. Det blod jag kan ta emot måste vara "tvättat" (leukocytbefriat blod). För att komplicera detta ytterligare så görs inte den behandlingen av blodet på mitt "lilla" sjukhus. Det måste beställas från det "stora" sjukhuset och transporteras till mitt sjukhus.

Med andra ord är det ingen idé att jag läggs in innan blodet kommer till mitt sjukhus i morgon kväll eller på onsdag kväll. Mycket trevligare att vara hemma och vänta, dessutom slipper jag ju ta upp en sjukhussäng ett dygn i onödan. Ett annat problem är att det inte finns något enkelrum ledigt. Eftersom jag periodvis går på toa 5-7 gånger inom 20-30 minuter så är en allmän toalett i korridoren ett dåligt alternativ. Tänk om det är upptaget, och jag inte hinner till nästa...

Dags för ett besök i duschen innan avfärd. Jag har ordnat chaufför idag igen. Hur skulle vi klara oss utan mina föräldrar? Tusen tack för all hjälp!

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Och här sitter jag och gnäller över en förkylning... hoppas allt går bra och att du får eget rum!

K sa...

Alla har sina problem, stora som små...
Krya på dig!

Anonym sa...

Drygt:/ Det låter bara drygt. Usch! Hoppas du blir bättre snart!
Krya-på-dig-kramar från mig!

Anonym sa...

Usch, vännen!!! Så jobbigt det måste vara! Jag kan inte ens föreställa mig men en sak kan jag föreställa mig och det är att du måste vara oerhört tålig... Jag klarar knappt av sjukhus för min egen del... Hoppas att allt löser sig till det bästa! Stor kram!!!

K sa...

malin & maria:
Tack!

 
- -