fredag, augusti 24, 2007

Nytt kantarellrekord!

Litet kantarellcollage.172 gram kantareller har jag precis plockat!

Tidigare har jag fått ihop hälften så mycket och varit väldigt nöjd med det. Tyvärr kan jag inte visa något bildbevis eftersom mannen och dottern tagit med sig digitalkameran... Får vänta till kvällen när dom och kameran är åter. (Bilden är från tidigare skörd.)

Jag har ett till ställe med kantareller på tillväxt, kanske jag kommer dit på söndag eller måndag och kan fylla årets totala skörd mångdubbelt!

Dottern ska göra bröllopstårtor till 70 personer nu på eftermiddagen som vi får avnjuta i morgon kväll på min kusins bröllop. Som hjälp har pappa fått rycka in. Blomdekorationerna har hon gjort här hemma i förväg - väldigt fint kommer det att bli. Bilder kommer...

Närbild på kattherrens ansikte.Vår kattherre har fortfarande inte kommit hem, så det är lite sorgligt. Håller fortfarande hoppet högt att han är på väg hem. Vi eller mina föräldrar har tagit en tur till Paradiset dagligen för att ropa och leta. Vi har torrfoder utställt på bron, men det är orört. Lappar är uppsatta på flera ställen med bilder och telefonnummer. Det är inte så mycket mer vi kan göra än vänta och hoppas. Tyvärr. (Tidigare inlägg här.)

Trevlig fredagkväll till er alla där ute!

Uppdaterat söndag kväll:
En suddig bild på kantarellskörden. Kameran kom hem sent, jag var trött och ljuset inte så bra. Men allt behöver inte vara perfekt. Något jag behöver lära mig. Mängden kantareller syns i alla fall tydligt på tallriken.

Trekantig grön tallrik med en stor hög kantareller. Suddig bild.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Katter vill ju vara ute och springa runt själva så det går inte att bevaka dem jämt och skydda dem mot faror. Hoppas att lillkissen bara tagit sig en sväng och kommer hem till slut.

K sa...

matildas fikarum:
Tur i oturen är det att det inte är kattfröken som försvann. Hon är bara 1½ år medan herren är 6 år och dubbelt så stor som fröken. Vi tror att han har mycket större förutsättningar att klara sig ute i "vildmarken" längre än hon skulle gjort. Årstiden är ju också bra. Det finns vatten lite över allt och råttor och annat för honom att äta av. Så än så länge finns chansen att han kommer hem. Har han blivit påkörd (små skogsvägar) eller blivit överraskad av något rovdjur är det väl mindre hopp...

 
- -