tisdag, november 04, 2008

Återhämtning

Det tar tid att få igång allt efter operationen. Eftersom jag fick tar*mvr*ed efter förra operationen är jag livrädd för att få det igen. Tar det extra försiktigt med maten. Idag har det varit en speciell mätningsdag där allt vi patienter äter skrivs upp och näringsberäknas. (Något som visst görs 1-2 gånger/år.) Det ser inte bra ut för min del kan jag säga. Kommer jag upp i en fjärdedel av det jag behöver så får jag vara nöjd. Överhuvud taget att göra en sån mätning på en mag-tarmkirurgisk avdelning är lite svårt. Ingen patient äter bra efter en operation och då räkna ut hur sjukhusmaten ska vara efter oss stämmer dåligt.

Jag ligger på en sal med plats för fyra. Hon som opererades samtidigt som mig åkte hem i går. En krutgumma som kom in i lördags och opererades i går är kvar. Sedan i går har det varit snabb omsättning på dom lediga sängarna. Har ingen riktig koll på vilka dom två nya är som kommit idag. Krutgumman är hur härlig som helst. 80 år och hon har koll på allt tror jag. Mentalt är hon nog mer som 45-55 år. Hon kommer att klara sig många år till. Hon är ju dubbelt så gammal som mig men eftersom hennes grundkonditon är mycket starkare än min så är hon hemma lång före mig. Känns lite konstigt...

Ingen har sagt något om hemgång så jag håller också tyst. Just nu får jag en varm tallrik serverad framför mig när jag vill och trots det är det fullt upp att orka med dagarna. Eftersom jag kommer från ett annat landsting så får sjukhuset betalt för mig och då är det inte lika bråttom med att skicka hem mig. Min tanke är trots allt att åka via mitt eget sjukhus innan jag kommer hem. Behöver verkligen få möjligheten att hämta igen mig så det inte blir ett bakslag hemma. Att komma hem och sedan få åka tillbaka till sjukhuset är inget jag vill. Försöker gå en maratonrunda (runt hela avdelningen inklusive hissarna) flera gånger varje dag. Det gäller att röra på kroppen så tarmrörelserna kommer igång och dricka så mycket som möjligt. Dessutom så behövs fortfarande mo*rfi*net för värken. Varje gång jag tar en mo*rfi*ntablett så stannar en del av tarmrörelserna av. Det gäller att ha rätt balans på det hela... Mitt mål är att jag ska kunna få i mig tillräckligt med mat innan jag åker hem. Jag kan ju inte vänta till kvällen när övriga familjen kommer hem och kan hjälpa mig med maten. Att svälta hela dan innan och äta massor på kvällen fungerar inte!

Under operationen så togs det bort ca 30-40 cm tunntarm så nu fattas det även en bit av den! Det verkar som om min kropp försöker kompensera den skit den gett mig med dessa polyper. Min tunntarm var längre än normalt och även den här gången visade det sig att det inte blivit några sammanväxningar! Jag tycker det är helt fantastiskt att jag opererats tio gånger och det fortarande inte är någon sammanväxning i buken :-) På något vis ska jag visst klara av dessa operationer utan större problem.

Vet inte när nästa möjlighet att besöka bibilioteket blir, så till dess önskar jag er alla en härlig höst! Kram!

6 kommentarer:

em sa...

Käre tid, har du redan kommit till maratonstadiet - bra avancerat. Trodde att du fortfarande ägnade dig åt hasalopp. God bättring!
Margaretha

Anonym sa...

Härligt att höra att du har det, om än inte fantastiskt, men iallafall drägligt! Vi tänker på dig och saknar dig!!

Kram
Zooni

Anonym sa...

Så skönt att höra dig så positiv, även om jag förstår att det måste vara oerhört jobbigt också.

Tänker på dig massor!

Kram kram kram!

Mildamakter sa...

Skönt att höra ifrån dig, tänker ofta på dig. *kram*

Anonym sa...

Men gumman....
Det va så längesen vi hördes!!!
Jag tror på dig, det vet du!
Har förresten låst upp min blogg igen.
Massa Kramar!!

Strumpstickan sa...

Jag har ett likannde problem med värktabletter, och dricker te med sennaört i för att tarmarna ska röra på sig, det funkar bra.. skriv till mig om du vill ha prov på posten?

monica_kristina@hotmail.com

 
- -