måndag, september 15, 2008

Paradiset och motion


Fint mogna lingon nedanför brorsans stuga i Paradiset.

En natt sov vi, jag och mannen, i stugan vid vårt Paradis. Så mycket svamp i korgen blev det inte den här gången, desto fler fotades med kameran. Mestadels sådana som inte är ätliga men gör sig fint på bild - flugsvamp t.ex.

Mina muskler är helt i botten. När jag varit på mina korta svampturer i skogen har jag haft stora problem med att resa mig upp. Jag har inga benmuskler alls. Även när jag har haft en kasse eller något att bära så har jag märkt att jag knappt tar mig upp för trappen här hemma.

Jag har därför beställt en motionscykel som jag ska träna på. Hade ett lite försenat födelsedagskalas i veckan och bestämde mig för att använda en del av pengarna jag fick till en sån cykel. Hittade en på stadium.se för 999,-. Halva priset på webben mot vad den kostade i butik. Förhoppningsvis kommer den i morgon eller på onsdag.

Med tanke på att det bara är en och en halv månad kvar till operationen så är det bra om jag hinner få upp lite styrka till dess.

Någon jättesportfantast är jag inte, men tanken är att jag ska cykla några minuter varje dag. Har inte satt något mål för hur mycket eller länge än. Någon som har tips hur jag ska lägga upp det? Jag kan tänka mig att minuter med normalt motstånd är fullt tillräckligt för mig till att börja med.

4 kommentarer:

Mildamakter sa...

Det är nog klokt att börja lugnt och sen öka på när du känner att kraften och styrkan har återvänt Tar man i för mycket från början så tröttnar både kroppen och knoppen och så blir det inte något av det hela...så brukar det vara för mig i alla fall ;o)
Jag skulle också behöva sätta igång och få upp flåset inför op, du har gett mig inspiration nu. Tack för det :o)

K sa...

Så bra om vi kan stötta varandra inför operationerna. Du cyklar ju till/från jobbet ibland i alla fall. Har kollat med posten, cykeln kommer i morgon eftersom vi har lantbrevbäring. Vill jag ha den idag måste jag själv åka och hämta den, trots att jag betalt 120 kr för hemleverans.
Lycka till med träningen!

Anonym sa...

Cykla framför tvn funkar rätt bra.
Då går tiden fortare.
Jag cyklar som uppvärmning på gymet varje gång. Det är kanon.
Lycka till med trampandet
KRamiz

K sa...

christa:
Tack!
Pappa hade hört om någon som cyklade framför TV´n. Han kollade på Vasaloppet och alla andra möjliga sportprogram samtidigt som han cyklade. På så vis hade han deltagit i Vasaloppet - på sitt eget sätt. Han hade ju också varit aktiv lika länge som de som åkte Vasaloppet...
Det kanske är så jag också får göra, men jag vill nog hellre ha matlagnings-, inredningsprogram och dokumentärer på TV´n ;-)

 
- -