torsdag, maj 03, 2007

Kycklingmarinad

Tallrik med kyckling och risotto.Nu har jag nyss gjort en kycklingmarinad. Det är under stor protest jag köper kyckling, eftersom det inte går att få tag på ekologisk kyckling här. Har man sett flera program från UR på Kunskapskanalen, så är det motbjudande att köpa vanlig kyckling. Behandlingen av djuren och slutprodukten är inte något jag står för.

Marinaden däremot skulle jag också ha velat använda om jag hade haft något vegetariskt alternativ hemma att stoppa i. Vad innehåller den då? Följande i ingen bestämd mängd utan allt i hällt på en höft:

Ugnsgrillad kycklingVitlök, chilisås, ketchup*, soja, grönsaksbuljong*, dionsenap, flytande honung*, balsamvinäger*, svartpeppar*, olivolja* och koncentrerad äppeljuice*.
*= KRAV/Rättvisemärkt

Smaka av innan du blandar i kycklingen eller köttet och tillsätt mer av något om du tycker det behövs. Vad familjen tycker om min blandning får jag väl återkomma med till kvällen, den kanske döms ut helt och hållet, men det tror (hoppas) jag inte.

Varför köpte jag inte färdig marinad?
Har du någonsin kollat på innehållsförteckningen på marinader och andra färdiga grillprodukter och såser?!

Den enda vi har hittat i vår vanliga butik som inte innehåller smakförstärkare är Caj P´s LIME Stek & Grillolja. I specialbutiker kan det finnas andra, men bor man i "skogen" så är det bättre att blanda ihop något eget. Jag vet ju precis vad den innehåller. Förslag på bra alternativ mottages gärna!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

~ * ~

3 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Marinera Sojchunks eller Quorn file´?

K sa...

strumpstickan: Sojachunks hade fungerat om jag haft några hemma... Quorn gillar jag inte. Familjen blev i alla fall nöjd och jag åt god risotto som dottern lagat.

Mildamakter sa...

Jag blandar också alltid till egen marinad, tycker att det känns onödigt att köpa färdig när det är så enkelt att göra det själv :o)

 
- -