torsdag, november 30, 2006

Viktiga program på SVT1 i kväll

Reservera kvällen till SVT1.

Kl. 21 börjar Planeten - om vår möjlighet att fortfarande bo kvar på vår enda planet. Vilken framtid vill vi ge till barnen som föds framöver?

China BlueBilden lånad från svt.se, © Teddy Bear Films

Kl. 22 visas China Blue. Handlar om två tonårstjejer som syr jeans i Kina. De har en timlön 40 öre! För att inte somna sätter dom fast klädnypor i ögonlocken. Allt handlar till sist om pengar! Vi i väst utnyttjar andra delar av världen för att vi ska kunna köpa mycket till billiga priser. Det behöver i och för sig inte vara billigt heller, dyra märkeskläder kostar inte mer att tillverka än billiga icke märkeskläder.

Det finns alternativ. Tänk efter nästa gång du handlar! Varför inte köpa ett ekologiskt/rättvisemärkt plagg nästa gång. Du har hjälpt någon annan till en bra livsmiljö och besparat vår enda planet onödiga kemikalier. Det är dessutom ofta längre hållbarhet på dessa alternativ så i slutändan blir det inte dyrare, och om du tänker efter så kanske du inte behöver alla dessa plagg du annars brukar köpa! Sök på nätet - det finns flera butiker! Ge åtminstone de små barnen en bra start i livet med kläder utan kemikalier!

Vattnet är det samma på hela planeten, till slut är det odrickbart även hos oss!
Luften är den samma på hela vår planet.
Förra veckan fick vi höra av meteorologerna att det kunde komma ökensand ända till oss i Sverige! Den förorenade luften rör sig runt hela planeten, den stannar inte bara där borta hos dom andra - det drabbar inte mig!?
Valet är ditt, men det påverkar oss alla.

Sändningstider: China Blue
SVT1 Torsdag 30 nov 2006 kl. 22.00
SVT2 Lördag 2 dec 2006 kl. 15.55

Läs även mitt tidigare inlägg: Har det någon betydelse?

Klicka även på länkarna i högerkanten: "Ett klick för skogen" och "Neutralisera 10 kg CO2"

1 kommentar:

Strumpstickan sa...

Tack för påminnelsen om China Blue, det är en film jag inte vill missa så den ska jag banda in!

 
- -