tisdag, november 18, 2008

"Piraten" är hemma

Sitter med svart lapp för ena ögat i soffan eller ligger och sover då och då i MIN säng. Har varit hemma sedan i torsdags. Jobbigt. Har inte mycket ork. Försöker titta på tv med ett öga - inte så kul.

Eftersom jag gick ner fem kilo på två veckor, så är prio ett hela dagarna att få i sig mat. Mycket grädde, ost och smör. Försöker även med någon näringsdryck. En nyhet är att det finns de som är dubbelt så kraftiga som vanligt, alltså 2 kcal per ml. Toppen tycker jag, eftersom jag inte behöver dricka så mycket och ändå få i mig många kalorier! Smaken är inte god, en hemsk konstgjord eftersmak. Hittills har jag faktist lyckats gå upp 2 kilo :-) Största orsaken är nog att jag är hemma och kan äta ofta, ofta.

Potatisgratäng, ugnsbakad lax och jansons frestelse är det jag varvat med hittills. Ingen större fantasi, men än så länge är det gott. Till i kväll blir det stekt gös med grönsaksröra och pressad potatis. Jag har tärnat grönsakerna i tärningar. Känns inte direkt bekvämt med en vass kniv i handen när jag inte riktigt har koll på var fingrarna är. Sträckte handen mot en tillbringare med vatten igår kväll - trodde jag. Missade den med knappt en decimeter. Blunda med ett öga eller piratlappen är vad som gäller. Tar energi från mig som jag behöver för att läka magen.

Saknar att inte kunna ta mig någonstans eller läsa och sticka. Fick skjuts av mamma till vårdcentralen för att kolla blodvärdet idag. Ville ingen annan stans efteråt. Konstig känsla att åka bil och se dubbelt... Att träffa folk är jobbigt, så jag blir nog en eremit de närmaste månaderna. Hoppas verkligen att det släpper av sig själv så jag slipper ordna synen med glasögon. Tycker det räcker med den vanliga närsyntheten. Funderar på om ögonproblemen blev bara för att jag sagt att jag skulle skaffa nya glasögon så fort jag var klar med operationen, eller om det hade blivit så ändå. Nerräkning 1½ av 8, kvar är 6½ eller i bästa fall 4½ vecka kvar med synproblemen.

Slut på klagan. Det har gått väldigt bra med operationen. Jag har i det närmaste slutat med alla värktabletter som jag tagit i 2½ år! Någon enstaka gång i veckan tar jag en halv cit*odon. Avdelningsläkaren var väldigt impad över att jag lyckats trappa ner så bra på både mor*finet och cit*odonet, trots att jag är relativt nyoperad. Jag hatar ju att ta värktabletter, men för att klara av de senaste åren har jag inte haft något val. Tänk att mina idéer om orsaken till trycket/smärtan/värken stämde. Kirurgen som opererade mig tyckte att det var för simpel förklaring, men nu har jag ju resultatet. Jag anser fortfarande att det var trycket från alla dessa polyper som orsakade problemet, som nu är borta. Ibland är det bra att inte vara så högutbildad utan tänka med sunt förnuft.

Nog för nu, ska försöka bistå dottern i matlagningen. Kram till er alla :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du är hemma igen. Kolla in vår blogg ang julstickningen

monke

Anonym sa...

Välkommen tillbaka till vardagslunken!
Hua för näringsdrycker - har aldrig lyckats bli vän med dem. Hoppas att du snart klarar dig på vanliga goda kalorier.
Margaretha

Ninni sa...

Välkommen hem igen! Visst låter det godare med potatisgratäng och Jansson frestelse än näringsdryck...
Tack för din kommentar hos mig. Jag tror inte det är Gardenia heller. Såna finns det i en park här i närheten och dels så ser blommorna annorlunda ut och dels har de en helt annan doft. Också mycket god. Men den påminner mera om någon citrusdoft.
Må så gott! Kram Ninni

 
- -