måndag, oktober 22, 2007

God måndagmorgon!

Kattfröken som sover så skönt på min kudde.
Ny vecka och nya tag. Förhoppningsvis kommer det att bli lite mindre kaos den här veckan. Matsedel är gjord för måndag till torsdag. Om vi blir två tre eller fyra till bords återstår att se, men förutsättningarna för att det ska bli bra känns goda.

För att jag ska klara av veckan krävs att jag släpper taget ännu mer, samtidigt som jag måste finnas tillhands för att stötta och hjälpa när det behövs. Svår balansgång för en kontrollmänniska som jag. Det har dock skett stora framsteg under de senaste åren, men det går alltid att bli bättre.

Vantarna som jag stickade av garnet som skulle bli en norsktröja.Det som återstår på min tröjstickning är att sy fast ärmarna och fästa några trådar. Det känns riktigt bra att det har blivit något av garnet. Den förra tröjan som jag köpte garn till för 1½ år sen bidde ju ett par vantar... Efter att de senaste åren inte gjort någonting alls i stort sett så är det väldigt bra och kul att jag kommit igång med stickandet. Om ork och väder tillåter tänkte jag ta en tur med kameran i skogen. Tar jag med stativet kan det bli en bild på tröjan också. Mönstret till "Vante med stjärnmönster" hittade jag här Barbros stickning - knitting, i högerspalten.

Önskar er alla en så bra
måndag som ni bara kan ha!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas din måndag också blir bra!

Anonym sa...

Tänk om man vore katt ändå! Det där ser ju för skönt ut.

**MY LIFE** sa...

Stickat en tröja har jag gjort en gång i min ungdom.
Men sen lades stickorna på hyllan.
Däremot har jag kommit långt på mitt virkade överkast/filt eller vad man nu vill kalla det.

Hittils funkar mitt B-liv.
Har haft mkt mer energi ork o lust idag. Kanske är det modellen för mig. Återstår att se. Ska fortsätta en månad eller två innan jag ger ett slutgiltigt betyg..
Men idag är livet toppen iaf.
Kram på dig
XENA

K sa...

christina w:
Tack!

matilda:
Helt bekymmerslöst ;-)

**xena**:
Tröjor har jag stickat, men det var ett tag sen. Virkning är de sämre med. Lycka till med överkastet! Brukar vara ett stort projekt...
Ser fram emot rapporter hos dig.

Anonym sa...

Åh, jag har försökt mig på att sticka vid ett flerta tillfällen, men hur jag än har betett mig har jag bara lyckats få till två avigsidor... Alltså ingen fram- och baksida, utan avigsida på båda sidor om det stickade stycket. Jag är mycket bättre på att virka. När jag gick på högstadiet virkade jag ett par vantar efter eget huvud. De blev så där, men de gick i alla fall att använda!

 
- -