fredag, oktober 19, 2007

20 + 3

I kväll har vi firat. Inte riktigt så som det var tänkt men det blev ganska bra ändå.

Jag och mannen har 3-årig bröllopsdag idag samtidigt som vi har varit tillsammans i 23 år. Vi gifte oss alltså på "vår 20-årsdag".

Efter som de senaste veckorna varit allt annat än lugna, mer kaotiska än någonsin tidigare nästan, så har det inte blivit något bord bokat på restaurang. Jag har ägnat stor del av dagen och kollat menyer och försökt boka bord för två ikväll. Fullt till 21.30-22.00 på den restaurang vi ville äta. Lite väl sent att åka flera mil t/r för en så sen middag tyckte vi.

På de ställen där det gick att få bord hittade inte jag något som passade att äta för min del. Det är ju alltid lite mer krångligt med mig och mat.

Istället blev det god mat hemma med hela familjen. Lax/revbensspjäll med potatiscrocetter med Tomates á la Provencale har vi lyxat med. Jag tänkte ta kort på dom supergoda fyllda tomater vi åt, men... Byt batteri! står det i displayen på kameran då, så bild får det nog bli i morgon med nyladdade batterier. Receptet på fyllda tomater har jag hittat hos bloggen "Salt & Peppar".

Abborrefilè med smörstekta kantareller, mandelpotatispurè med kräftstjärtar & löjromssås är vad jag vill drömma om i natt! Förhoppningsvis kan vi få bord någon dag framöver och njuta av abborre!

Förutom en middag på restaurang för mig och mannen ska vi ut och äta hela familjen någon helg på en försenad födelsemiddag sen jag fyllde år. Det finns några fler restauranger att välja på då, eftersom det kan vara lite "enklare" mat än vad vi hade tänkt oss i dag. Mycket kul att se fram emot alltså, mitt i kaoset.

Drömmer också om att det kaotiska lugnar ner sig framöver och tror faktiskt att det kommer att bli så också. (Fast det dröjer nog några veckor/månader till...) När man vaknar på morgonen kan det vara skönt att veta var man ska sova när kvällen kommer. En önskan är också att inte någon lärare kommer att höra av under dagen för den andra familjemedlemmen. Jag har ställt in mina järnsprutor några gånger eftersom jag inte har haft ork att ta mig dit. Tyvärr blir det lite "moment 22", jag behöver ju dom för att orka med allt som händer runt omkring mig och även för att orka med mig själv. Sist jag åkte kunde jag ha somnat framför rödljuset, inte bra. Endast en långtradare med släp han åka när det var grönt, jag och två bilar före mig fick vänta innan det blev grönt på nytt. Lyckades i alla fall vila lite på den hårda britsen när jag fick mina järnsprutor, så på resan hem var jag pigg.

Om några veckor flyttar min mottagning till nya lokaler och då kommer det att finnas några sköna behandlingssängar. Jag har tingat en av dom "för lång och trogen tjänst" ;-). Efter 6½ år så borde jag få all lyx som går att få där. Tur att det är underbar personal som tar hand om mig!

Dags för mig själv att ladda batterierna så det inte bara är kameran som har nyladdade batterier...

GOD NATT & SOV GOTT!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerar i efterskott då:)) Synd på restaurangen, vi har oxå råkar ut för sånt:( Men man kan ta igen det och det var ju ingen dålig ersättningsmiddag:)) Hoppas verkligen att det lugnar ner sig för dig så att du kan ta det lite lugnare och tänka på dig själv ett tag!!!

Kram

Anonym sa...

Grattis!

Anonym sa...

Grattis i efterskott!

K sa...

maria:
Tack! Det blev ju faktiskt gott ändå! (Och jag åt för mycket och somnade på soffan en timme, så det var nog tur vi var hemma...)

hannele & matilda:
Tack!

 
- -