söndag, juli 15, 2007

Boende 2

Nu är det klart. Dottern flyttar i slutet av augusti.

Det känns riktigt bra! (Även för mig!) Ett bra rum på en gård. Delat badrum och tvättstuga med en person till, som endast är där på helgerna. Det blev inte det som låg allra närmast, men det här är bara en kilometer bort från skola och praktik. Lagom promenad för att vakna på morgonen ;-)

Dottern funderar över möbler, porslin, nya gardiner och allt som hör till när man flyttar hemifrån. Hon är glad! Om det fungerar bra, kan hon förhoppningsvis bo där alla tre åren. Att sen flytta hem igen när man är 19 år tror jag är mindre troligt. Hon flyttar nog hemmifrån redan nu. Hon kommer att klara det bra!

Vi som blir kvar här hemma: jag, mannen/pappa och lillebror/sonen funderar lite över hur rummen ska fördelas om. Känns inte helt rätt att dottern har kvar det största rummet ensam i nedervåningen och lillebror/sonen får ha ett betydligt mindre rum uppe bredvid köket. Just nu lutar det åt att lillebror övertar storasysters rum. Storasyster/dotter tar det rum hon hade tidigare, med källarfönster, nuvarande datarum. Datarummet flyttas upp till sonens nuvarande rum bredvid köket... PUH!

Det kommer att bli mycket flyttande i höst och kablar som ska dras om...

Något att fundera på för att skingra tankarna som tänker på annat just nu. Tankar som behöver förändras...

Tidigare: Boende och Gymnasieval 2

4 kommentarer:

**MY LIFE** sa...

Så har vi gjort här..
Fast här byter ALLA rum..
Vi och minsta dottern har bytt rum.
Sen efter skolavslutningen ska
grabben få ta över stor tjejens rum eftersom hon inte kommer va här så ofta.
Ville bara säga hej för nu drar jag mot Dalarna idag.
Kram
**XENA**

Anonym sa...

Det är ju sådär att i takt med att familjen växer och krymper så omfördelas allt...

Så skönt att allt känns bra!!!

Kram

JULIEK sa...

Å det er ju jættespennande å flytta for seg selv i den olderen. Minnes selv hur det var. Hur man børjade samla sammen saker och porslin til sitt nya hem : )

K sa...

**XENA**:
Bra när det finns rum att cirkulera runt i, lite som en miniflytt. Trevlig semester!

maria:
En liten genomgång av alla grejor igen, det blir nog bra!

julie k:
Hon har ganska mycket samlat och vill hellre använda det än det som finns i rummet hon ska hyra. Mormor, moster och jag får hålla huvudet kallt och inte själva köpa allt vi vill utan låta henne få den glädjen att börja från början. Kul och spännande!

Kram till er alla!

 
- -