Lättlagad fisksoppa
Vi har ätit en otroligt god och lättlagad fisksoppa!
Något som jag gärna vill dela med mig till er alla.
Fisksoppa
(3-4 portioner)
1 pkt Hokifilé (fryst)
2 pkt krossad tomat (ekologisk)
2 fiskbuljongtärningar
1 pkt fryst dill (torkad finns ekologisk)
1½ - 2 dl cremé fraiche
- Häll i den krossade tomaten och buljongtärningarna (mosade).
- Lägg i fiskblocket ovanpå, är fisken tinad, skär den i 8 bitar så går det fortare.
- Sätt plattan på låg värme, så det knappt kokar.
- Låt det koka i 20 minuter om fisken är fryst och hel, är den tinad låter du den koka ca 5 minuter.
- Blanda i den frysta dillen och cremé fraiche. Om buljongen är tillräckligt salt behövs inget extra salt.
- Koka upp.
- När fisken är vit och delar sig är soppan klar.
Jag har inte hunnit prova själv men jag kan tänka mig att en liten finhackad lök passar bra att ha i soppan. För att göra den mjölkfri kolla ersättningsalternativ till cremé fraiche här.
Läs gärna WWF´s rekommendationer om fisk, vilka som hotas av utfiskning m.m.
Andra bloggar om: fisksoppa, fisk, soppa, recept, mat, WWF
~ * ~
5 kommentarer:
JAg älskar fisk. Det här receptet måste jag prova.
ella: Bra idé, god att ta med som matlåda också!
Åh soppa. vi åt soppa i tisdags. Men ena hade mjölk och maken blev dålig i magen. tål inte mjölprodukter. Vet du om man kan byta ut creme fraiche mot något annat istället i fisksoppan?
anne-maj: Kanske havregrädde/sojagrädde kan vara något eller Sour Supreme. Läs mer här: http://www.greenoption.org/vegprodukter/gradde.html
Åh, tack!!!!! Jag bokmärkar den.
Skicka en kommentar