onsdag, mars 14, 2007

Lättlagad fisksoppa

En tallrik fisksoppa med krossad tomat.
Vi har ätit en otroligt god och lättlagad fisksoppa!
Något som jag gärna vill dela med mig till er alla.

Fisksoppa
(3-4 portioner)
1 pkt Hokifilé (fryst)
2 pkt krossad tomat (ekologisk)
2 fiskbuljongtärningar
1 pkt fryst dill (torkad finns ekologisk)
1½ - 2 dl cremé fraiche

  • Häll i den krossade tomaten och buljongtärningarna (mosade).
  • Lägg i fiskblocket ovanpå, är fisken tinad, skär den i 8 bitar så går det fortare.
  • Sätt plattan på låg värme, så det knappt kokar.
  • Låt det koka i 20 minuter om fisken är fryst och hel, är den tinad låter du den koka ca 5 minuter.
  • Blanda i den frysta dillen och cremé fraiche. Om buljongen är tillräckligt salt behövs inget extra salt.
  • Koka upp.
  • När fisken är vit och delar sig är soppan klar.
Uppdatering:
Jag har inte hunnit prova själv men jag kan tänka mig att en liten finhackad lök passar bra att ha i soppan. För att göra den mjölkfri kolla ersättningsalternativ till cremé fraiche här.

Läs gärna WWF´s rekommendationer om fisk, vilka som hotas av utfiskning m.m.

Andra bloggar om: , , , , ,

~ * ~

5 kommentarer:

Ella sa...

JAg älskar fisk. Det här receptet måste jag prova.

K sa...

ella: Bra idé, god att ta med som matlåda också!

Anonym sa...

Åh soppa. vi åt soppa i tisdags. Men ena hade mjölk och maken blev dålig i magen. tål inte mjölprodukter. Vet du om man kan byta ut creme fraiche mot något annat istället i fisksoppan?

K sa...

anne-maj: Kanske havregrädde/sojagrädde kan vara något eller Sour Supreme. Läs mer här: http://www.greenoption.org/vegprodukter/gradde.html

Anonym sa...

Åh, tack!!!!! Jag bokmärkar den.

 
- -