onsdag, september 06, 2006

Matsedel och rutiner

En vecka som har handlat om att få vettiga rutiner. Det blir så mycket att göra som faller på min man när jag inte orkar. Nu har vi i alla fall gjort en matsedel för den här veckan. Slippa att handla var och varannan dag, veta vad som ska ätas till kvällen. Härligt! Hur många har inte den drömmen, och vissa lyckas klara det mer än några få veckor i sträck. Handla mat tar minst en timme varje gång, eftersom vi inte har butik i närheten. Med matsedel kan handlingen klaras av två gånger i veckan. Finns det någon som har positiva erfarenheter med matsedel tar jag tacksamt emot tips.

Ofrivillig sovmorgon blev det igen i morse. Andra gången sen´ skolan startade. Jag, som inte behöver upp på morgonen, är oftast den enda som hör klockan. Men i natt hade jag sprungit på toa 4-5 gånger och somnade inte förrän efter tre. Sov alltså väldigt gott när klockan ringde. Trots allt gick det ganska bra. Sonen hade sovmorgon så jag skjutsade honom till skolan, dottern var hemma p.g.a. förkylning, mannen däremot kom för sent. I kväll har jag ställt klockan på extra hög volym. Har även letat på en till klocka som står på ringning hos sonen.

Jag har fått en remiss för skiktröntgen. Förhoppningsvis hinner den göras innan besöket på det stora sjukhuset. Smärtorna blir inte bättre, snarare sämre. Jag har ökad dosen citodon och det känns inte bra. Ovissheten vad smärtorna beror på gnager. Det är ju smärtor som jag inte har haft tidigare, och undersökningen i somras gav ju inget svar. Sänkan var 26 och Hb-värdet 107, ingen ledtråd där heller. Om det blir operation vill jag ha så mycket fakta som möjligt innan, för att kunna åtgärda allt under den operationen. De senaste dagarna har jag lyckats äta tillräckligt mycket för att hämta igen det jag förlorade i helgen. En liten portion till innan jag går och lägger mig bara. Törs inte äta så mycket, för i natt tänkte jag inte springa på toa, i natt vill jag sova.

GOD NATT!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ursäkta nu kära vän, men jag tycker oftast att bara själva handlandet tar minst en timme. Från det att man kliver in i afäären till det att man kliver ut igen. Blääh, säger jag bara! :)

 
- -