onsdag, augusti 30, 2006

Lycklig katt - olycklig fågel

Nu sover hela huset utom jag. T.o.m. lilla kattfröken sover på en stol här bredvid mig. I natt är hon utvisad från sovrummet. Hon har fångat sin första fågel! Inte en liten heller - hon hittade en som var nästa lika hög som hon själv. Vet inte vad det var för sort, 10-12 cm hög, grå/svart. "Storebror katt" kollade på avstånd. Det verkade som om hon höll på med inträdesprovet till dom vuxna katternas värld! Jag får kolla i morgon när det är ljust om jag hittar några fågelrester på gården.

Egentligen är jag ganska knäpp. Om jag vet att katten fångat en fågel eller mus - då får dom inte ligga i knä, men om jag inte har sett något då går det bra! Hur mycket fångar inte den stora katten när han är ute dygnet runt. Han kommer ju bara hem på morgonen och sent på kvällen för att äta lite av det vi bjuder på. Han kommer inte insläpandes med något byte heller, väluppfostrad katt! Återstår att se hur den lilla fröken blir. Hittills verkar hon var totala motsatsen till den stora. Allt han inte gör/gjort det gör hon!

Hon är i alla fall en katt som vill sitta i knä och mysa, något som storebror katt avskyr.

Till alla trevliga hårt kämpande bloggare: hoppas ni får en bra dag idag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

jo det är ju lite så det man inte ser låtsas man inte om . Jag har två innekatter eftersom jag bor i lägenhet och en av de sköna sakerna med det är att jag vet att de inte tagit nån äcklig fågel eller mus . Men i ochförsig har jag ju en utekatt hos mina föräldrar och inte kan jag låta bli att gosa med honom bara för att han är ute. söt katt hade du föresten

K sa...

Tack! Hon är väldigt mysig än så länge. (Fortfarande kattunge - 5 månader).

/K

Anonym sa...

Ha,ha, vi har verkligen samma katt!! Fast våran har vuxit till sig lite. :) Fångar massor med fåglar och möss.

Anonym sa...

Jag lånar din kisse lite. Titta på min blogg sen.
Kram

 
- -