söndag, augusti 13, 2006

Färska kantareller och varm mackaIdag har jag mest vilat och ätit minimalt, men på eftermiddagen fick jag i alla fall för mig att kolla efter kantareller. Jag behöver inte gå mer än några meter för att hitta mitt ställe. Det blev ingen stor skörd, men det räckte till en god stuvning.

Eftersom det fanns chiabattabröd kvar sedan fredagen blev det varma mackor till kvällsmat. Jag la på tomat, kantarellstuvning och en skiva prästost. Som avslutning strödde jag på lite persilja. Helt underbart gott! Att det inte är så bra att äta kantareller om man har lätt att få tarmvred, eftersom de är ”trådigt”, glömde jag just då. Jag hade i alla fall skurit kantarellerna i väldigt små bitar.

Efter operationerna känner jag varken hunger eller när jag är mätt, så oftast äter ögat mer än magen tål. Det blev som vanligt. Jag åt en och en halv macka och sedan somnade jag en stund. (Blodet behövdes ju till att ta hand om maten i tarmen - därför somnade jag). När min man kom hem fick han en av mackorna som var kvar, men den sista halvan tog jag...

Nu ska jag göra i ordning en tvätt så att hemtjänsten kan hjälpa mig att ta reda på den i morgon. Måste hitta på något för dom att laga till mig också. Det är skönt att fortfarande ha någon uppgift kvar som att tvätta och hitta på någon mat att laga, och sedan få hjälp med slutförandet av det hela. Som det var tidigare fick jag t.ex. välja på att laga mat och inte ha ork att äta den, eller leva på mackor. Nu blir det riktig mat några gånger i veckan, och ibland gör "vi" så det räcker att äta dagen efter också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du inte att allt känns hopplöst ibland??
/j

K sa...

Jo, många gånger. Men än så länge hänger jag kvar. Om det beror på inre styrka och envishet eller något annat är svårt att säga. Jag har fått healing några gånger och det har för mig varit väldigt bra. Om det är något som andra tror på eller om det fungera för andra vet jag inte. För min del är det viktiga att det har hjälp mig. Finns mycket mer att skriva om detta, kommer nog på min blogg framöver.
Ta hand om dig!
/K

 
- -