lördag, juni 24, 2006

Bröllop, lax och äppelpaj

Jag har haft en riktigt bra midsommarafton. Förmiddagen var lugn, jag gick och "små-åt" lite då och då. Eftermiddagen var vi i kyrkan på en väninnas bröllop. Ösregn och blixtar på vägen dit, men strålande sol när de kom ut från kyrkan!
När vi kom hem var det dags att förbereda maten. Grillat kött och varmrökt siljanslax med färskpotatis (jag äter inte kött), till efterrätt åt vi smuläppelpaj och vaniljsås. Jag vilade en hel del, så min man och sonen fick göra det mesta. Dottern firade midsommar hos en kompis.
Som vanligt somnade jag efter maten och vaknade lagom till efterrätten. Det är inte så lätt att äta en liten portion om det smakar gott. Inga större problem med en "middagslur" om man är hemma och det finns andra som kan göra maten, men ska man göra något speciellt gäller det att tänka på hur man äter.
Sent på kvällen tog vi faktiskt en liten kvällspromenad - en (1) kilometer.
Allting är relativt har jag börjat inse. Ibland är det tillräckligt att ta sig några meter till postlådan, andra gånger orkar jag gå längre. För den som är "normalfrisk" är ju en kilometer ingenting, men som sagt för mig är det långt. Det är svårt att få upp någon kondition med lågt blodvärde, och dåligt näringsintag.
Idag har det funnits en hel del rester, alltså har jag fått i mig ganska bra med mat utan större ansträngning. Lax på en hård macka är mums. Dagens efterrätt blir jordgubbar med mycket grädde. Fettet i grädden gör att jag håller vikten men det ger även diarré.
Jag hoppas du som läser detta har haft en bra midsommar och njutit av ditt liv, det har jag.

Inga kommentarer:

 
- -