lördag, april 14, 2007

Vårcollage

Vårcollage av blommor, himmel och vatten.
En härlig eftermiddag har jag och mannen haft vid vårt paradis. Endast lite is flöt runt bryggan och ute på sjön. I några av vikarna som låg i skugga fanns det fortfarande is, men den är nog snart borta den också. Stora fält med blåsippor och vitsippor runt stugan och i skogen.

När vi kom till stugan var brorsan med familj också där, men dom var på väg hem. Barnen skulle bara plocka några blommor att ta med hem... Flera av grannstugorna var det folk i, solen och värmen har nog lockat ut många.

På 70-talet när vi spenderade stor del av sommaren vid stugan var vi nästan dom enda som var där runt sjön. Vilken skillnad mot dom senaste åren. Nu byggs det nya stugor och dom gamla stugorna får nytt liv av nya familjer.

Beror det på att vi värdesätter tiden i sommarstugan på ett annat sätt idag, eller är det för att fler och fler har möjlighet att få el i stugan? För min del vill jag inte ha el framdraget till stugan. Det är det enkla och skillnaden mot det jag har hemma som är värdefullt för mig.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

~ * ~

5 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Härliga vårblommor!

Anonym sa...

Jag skulle gärna ha ett fritidshus här i Sydney, men det är bara rika människor som har råd med det här. Sommarstugekulturen finns inte på samma sätt, tyvärr.

nina sa...

Jag håller absolut med dig om att kontrasterna stugan/hemma är viktigt och värdefullt.

Vi har inte heller el i vår stuga, inte heller rinnande vatten, och jag gillar att åka dit några dagar då och då.

Det är avkopplande att fiska och plocka bär och svamp att laga middag av, att gå ner till kallkällan efter vatten och att ligga och läsa i hammocken om kvällarna tills solen går ner... :-)

natz sa...

Underbart med vår! Det luktar så härligt, till och med mitt i stan där jag bor, av alla blommor!

K sa...

strumpstickan: Tack!

matildas fikarum: När min kompis brevvän från Australien var hit och hälsade på för 20 år sen, var han även till "vårt Paradis". Hans kommentar var: När jag blir miljonär ska jag också ha så här många hus! Han räknade alla tak - oavsett om det var utedasset, vedboden, stugan eller jordkällaren.

nina: Utan kontrasterna behövde man ju inte ha båda bostäderna.

natz: Blommor gör väldigt mycket för att man ska må bra.

(Förtydligande: Egentligen är det mina föräldrars sommarstuga, som vi har full tillgång till, tillsammans med mina syskon.)

 
- -