söndag, april 22, 2007

Mässa

Fem utspridda tidningar Hem ljuva hem.Jag och mannen åkte på mässa idag. Skapligt mycket folk, lite svårt att ta sig fram i gångarna ibland, men helt OK. Det mesta för hem, villa och trädgård fanns representerat. Gott bröd från flera olika bagerier, sylt och marmelad, getostar, pelletsbrännare, försäkringsbolag, blommor, rökta korvar, massage, tvålar och mycket mer. Provsmakningar till höger och vänster.

Inspiration i form av fem tidningar köpte jag med hem. Hem ljuva hem eller Elle interiör (?) - fem för 50 kronor. Nu vet jag vad jag kan göra kalla blåsiga vårdagar i soffan med en filt eller härliga varma soliga vårdagar på balkongen. Inspireras och leta kraft, vilja och pengar någonstans... Jag kan ju inte påstå att allt är klart i huset och på tomten. Det kommer nog aldrig att bli det heller, men lite mer klart kan det gärna få bli.

Ett av mina problem är att jag är beroende av att andra gör saker åt mig. Vill jag ha en grop grävd i gräsmattan eller i rabatten kan jag stå och balansera på spaden hur länge som helst, den kommer inte ner i jorden ändå. Funderar på att göra ett bälte med tegelstenar som tyngd. Då kanske det skulle gå bättre att gräva, eller inte... Blir nog alldeles för klumpigt och otympligt.

En plafond på väggenFyndade gjorde vi också. Två plafonder för 100 kronor! Endast en kostade 95 kronor så valet var lätt. Den första sitter i trappen. Den fick ersätta en otroligt ful lampa som följde med huset, sedan första ägaren. I ett år har vi varit utan, men nu lyser det på nytt. Min man får ordna en svagare lampa under måndagen (Så den vidriga ljusblå väggen inte syns så bra).

Var lampa nummer två hamnar vet jag inte än. Armatur kanske det borde stå istället för lampa men...

Andra bloggar om: , , , , , ,

~ * ~

1 kommentar:

Ella sa...

Mässa är alltid kul, om man bortser från att det är så mycket folk. Kul att ni fyndade också ,det vill man ju om man går på mässa.

 
- -