torsdag, april 19, 2007

Halvdant igen...

Idag var det dags för järninjektionen igen. Började resan åt fel håll eftersom jag skjutsade dottern till skolan, 1,6 mil extra alltså. Innan jag kom fram till sjukhuset fick jag lov att köra på sidan och sova tio minuter. Tror aldrig att jag har varit så trött någon gång förut.

Väl framme var det totalkaos på parkeringsplatser. Där jag normalt brukar hitta en plats var det redan en som stod och väntade. Fortsatte till den stora parkeringen. Där var det ombyggnation på gång och mer än hälften av platserna avspärrade! Hade tur att få en plats i hörnet längst bort.

Första försöket att sätta nål lyckades. Började att ta några nya prover. Järnvärdet som vi kollade förra gången var ett "glädjevärde", helt åt skogen fel alltså. Det visade 12, vilket är fullt normalt. (Norm 9-34). Mitt normala har varit 1-2 och på senare tid lite högre, som mest har jag haft 8-9. 12 kändes helt fel för mig så efter att ha fått svar i eftermiddag på dagens prov som visade 4 är jag säker på att det förra var fel. Två ampuller järn droppade jag i mig.

De senaste veckorna har jag varit svullen på benen och fötterna. Därför tog vi även några andra prover idag. Mitt albumin-värde var lågt, det kan vara en orsak till svullnaden. Om man har svårt med näringstillförseln kan albuminvärdet sjunka. Brist på protein alltså. Jag ska äta kött!, fisk, ägg och ost. Jag som inte har ätit kött på 30 år! Tänker inte börja nu heller. Eventuellt dags för en kontakt med dietist igen. Bävar. Har ingen som helst lust att börja med sondnäringen igen heller. Så dålig är jag inte eller det kanske jag är men blundar för det. Vill bara inte ha tillbaka slangen i näsan och den vidriga smaken av konstgjord näring. Det är inte ett liv i min mening av LIV. Det blir mer en sorts existens för att leva till/för... vad?

Något besked om kapselendoskopin har jag inte fått. Behöver få något besked snart eftersom jag fått lov att börja med starkare medicin igen. (Se tidigare inlägg här.)

Nog skrivet just nu. Behöver göra klart alla papper inför morgondagen. Jag ska få hjälp med bokslutet, så då behöver jag kolla över att alla papper blir med. Innan dess blir det även ett möte i skolan. Önskar att vi slapp ha det, men när det nu är så hoppas jag det blir något bra av det som bestäms.

Andra bloggar om: , , , , , ,

~ * ~

4 kommentarer:

Ella sa...

Å detta var inte kul att läsa.
Har du fortfarande inte fått en tid för endoskopin?

Jag ska inget säga egentligen, men det borde ju inte vara allt för hemskt att träffa en dietist, inte om man jämför med sondnäring... fast som sagt, jag vet ju att det kan vara hemskt ,)

Hoppas att du mår bättre idag när du fått en massa järn.

Kramar

K sa...

ella: Är man "normal" är det inte hemskt att träffa en dietist, men om man är som jag med massor av tankar som inte är "vanliga" och framför allt inte passar ihop med min sjukdom, blir det svårt. Får nog skriva ett eget inlägg om det senare, blir för långt att förklara här.

Strumpstickan sa...

Kramar om!

Mera ost kanske?

K sa...

strumpstickan: Min ostkonsumtion är inte normal. Troligen är det något i ost jag behöver (protein?. Jag äter redan ostbitar - inte skivor!

 
- -