fredag, mars 23, 2007

Fröpåsar och järn

Jag brukar köpa frön i påsar som jag har för avsikt att sen sätta ner i jord. Tyvärr tryter orken ofta där. Vet inte hur många oöppnade påsar det ligger här och var i skåpen, men den här gången har jag faktiskt gjort mer!

Kruka med fröpåse: Blomman för dagen.I en stor kruka gror frön till "Blomman för dagen".

Något svagt minne finns att jag brukade plantera den blomman varje sommar när jag var runt 8-11 år. Är det någon som vet om den var speciellt populär i mitten på sjuttiotalet? Tror att den sen försvann ett tag på 80 eller 90-talet. Fröna gick visst att använda på ohälsosamt sätt!

Stora vit-blå-lila blommor blir det som klättrar på pinnar eller spalje. Kan bli runt tre meter lång/hög.

Grön sålåda med frön till stockrosor.I den stora gröna sålådan är det två "rader" med "Stockrosor".

Till vänster blandade färger och till höger en mörkröd, nästan svart sort. Min dröm har varit ända sedan vedboden byggdes för 7-8 år sen att ha stockrosor framför den. Håller tummarna att drömmen blir sann i år!

I torsdags var jag och fick min vanliga dos av järn. Blodvärdet (hb) som togs förra torsdagen visade 110! För en frisk person skulle det vara ett lågt värde, men för mig är det bra, riktigt bra till och med. Trots det känns det som om jag har ett värde på 90-100. Troligen är det för att mitt lager av järn är i princip obefintligt.

Nästa vecka kommer vi att ta andra prover som man behöver vara fastande inför. Kanske kan ge svar på varför jag är extremt trött för tillfället.

Arm med Jag har även bett om att få göra en "röntgen" kapselendoskopi av hela mag-tarmsystemet. Det går till så att man sväljer en kamera som är som en kapsel, modell större tablett. Den vandrar sen ner genom hela systemet. Ett otroligt smart sätt att se hur det ser ut utan att behöva göra en operation "i blindo". En gång har jag gjort det tidigare, men det är ganska många år sen. Läkaren har vissa teorier, och min förhoppning är ju att det ska synas var smärtan bakom svanskotan kan bero på med den här undersökningen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

~ * ~

5 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar varför inte jag får göra en sån undersökning för? Låter ju mycket bättre än att behöva svälja den där vidriga sonden och ligga där på bordet och förfrysa i flera timmar....Huuuu....

K sa...

jenny: Fråga läkaren nästa gång du träffar honom. Jag vet ju inte än om jag får göra undersökningen heller, men jag hoppas. Vill inte ha det så här längre.

Mie sa...

Jag önskar dig lycka till både med blommorna och magen!
Ha en fin helg!

K sa...

mie: Trevlig helg du med!

Ella sa...

Wow vad du är duktig på blommor. Undrar om jag skulle kunna få en snabbkurs nu när jag ska ha trädgård? Eller om jag bara kan hyra in dig som trädgårdsmästare?

Hoppas du får tid för undersökningen snart så att du får hjälp mot det onda.

Trevlig helg önskar jag.

 
- -