söndag, februari 11, 2007

Dagens bild - Kladdkaka

Bild på kladdkaka dekorerad med en kiwiskiva
"Death by chocolate" är namnet på den här kladdkakan. Receptet är hämtat från boken "Två systrars söta 170 frestelser från The Cookbook Café" (ISBN 91-37-12492-7). Det var en av böckerna dottern fick i födelsedagspresent.

Dödligt god var den med en stor klick grädde till.

Dödligt dyr blev den också. Mannen och dottern kom hem från affären igår med ingredienser till den här tårtan och morotskaka med philadelphiaglasyr.

Förväntansfull började dottern blanda till smeten till kladdkakan. Bland annat skulle 450 gram mörk god 70%-ig choklad smältas. Allt gick enligt planerna fram tills den skulle in i ugnen. Eftersom den skulle bakas i vattenbad hade hon ställt in en långpanna fylld med vatten i ugnen. När det var dags att lyfta in formen med den löstagbara kanten (en springform) ramlar botten ur och kaksmeten hamnar mot golvet! Dottern står med formens kant kvar i händerna. Det stänkte chokladsmet säkert 5 meter i köket.

Kattfröken gillade läget, men inte dottern! Besvikelsen var stor, och jag kan förstå henne.

100 kronor kostade enbart chokladen. Idag fick jag i uppgift att handla en ny springform och 5 kakor mörk 70%-ig choklad.

Nästan allt var klart tills gästerna - mormor, morfar, farmor och farfar dök upp runt tre. Den nya springformen höll kvar botten och jag tror dottern var noga med att hålla ordentligt både under och runt om formen!

Andra bloggar om: , , ,


~ * ~

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser väldigt gott ut! Mums.

natz sa...

Åh vad retligt att att smeten hamnade på golvet, jag hade nog börjat gråta.. Men den ser verkligen ut att vara värd ett andra försök :)

Anonym sa...

*blundar stenhårt* Fniss..
Vill inte se såna godsaker just nu.
Åhhh va sugen jag blev. Nej skäms på mig, jag är INTE sugen alls..*ljuger mig blå*
Tänk på träningen o klädernas förhoppningsvisa passform längre fram cinapina.. haha
Ska dock laga ngt gott att äta på alla hjärtans dag..

Ha en fin dag vännen
CInapina

Mildamakter sa...

Samma sak har hänt mig en gång, så jag förstår mer än väl hur hon kände sig...men jag hoppas att kladdisen blev god och var värd att vänta på :o)

K sa...

Till alla: Kladdkakan var väl värd ett andra försök.
Har man siktet inställt på att bli bagare kommer nog fler missöden att hända, men utan misslyckanden ingen framgång, eller...
Sänder den bit som blev över till er via nätet. Låt er väl smaka!

Anonym sa...

Den sista kommentaren lät klok och moget övervägande:-) Den ser så syndigt gott ut.

Strumpstickan sa...

Det lät dödsfarligt! *skrattar*

 
- -