lördag, januari 13, 2007

Något piggare...

har jag varit idag. Låg kvar i sängen hela natten och lyckades sova de flesta timmarna i den också. Vaknade en stund när sonen kom hem från fritidsgården. Eftersom jag var så trött, mannen varit på hockey med jobbet och dottern inte har körkort, hade jag anlitat morfar som hämtare.

Förmiddagen har trots all sömn gått i vilandets tecken, kanske för att samla kraft till bokföringen som jag hållit på med under eftermiddagen. Något jag är glad över är att det finns så många yrken att välja på. Att det finns dom som vill syssla med bokföring och bokslut som exempel.

Vilken mardröm om det bara skulle finnas ett yrke att välja på! För ekonomin´s del i företaget är det i och för sig bra att jag har tillräckliga kunskaper att klara den dagliga bokföringen, men bokslut har jag en annan som sköter mycket bättre än vad jag skulle kunna.

Av allt jag gjort i mitt liv, alla olika jobb jag haft, utbildningar jag gått och intressen jag har så finns det en tårtbit av allt i det jag sysslar med idag. Det är ungefär som att jag skulle göra allt det för att komma dit jag är idag. Hur många tror att dom har nytta om tjugo år av det "tråkiga" som dom gör just nu? Inte många kan jag tänka, men tittar jag i min backspegel så är det så för mig.

Hur har du fått ditt jobb?
Trivs du?
Vad är ditt drömjobb?

Mina svar blir:
  • Jag har startat eget, det finns ingen som vill anställa en kroniskt sjuk, konstant ätande och däremellan sovande/toabesökande kvinna.
  • Jag trivs utmärkt, jobbet är helt anpassat efter min förmåga och intresse. Vid behov anlitar jag min pensionerade pappa för diverse uppdrag.
  • Jag har nog mitt drömjobb - speciellt kunderna (ej bokföringsdelen).

~ * ~

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att du är piggare.

Usch det där med ekonomi är inte min bästa sida heller fast jag måste på jobbet. Men kul är det inte, speciellt inte när det är minus.

 
- -