onsdag, januari 03, 2007

Dagens bild - julgranen


Långt kvar till tjugondag Knut, men idag åker granen ut. Barren faller av så fort man nuddar någon gren. Ljusstakarna i fönstret får vara kvar ett tag till och sprida lite ljus. Jag kommer aldrig att acceptera en plastgran, hur mycket en vanlig gran än barrar. Doften av äkta gran hör till julen, det är inget som en plastgran kan ersätta. Likaså är det med utseendet. Ett år blir det en tät och näst intill perfekt gran, ett annat år en "hörngran", ett tredje år en glesare variant.

Ett år har vi haft en Dansk Kungsgran. Det var den finaste gran som vi någonsin haft. Miljömässigt var det inte alls bra kan jag tänka mig, men det var det enda som återstod, alla andra var slutsålda. En riktig Disney-julgran, som var grön ända till midsommar, där den låg utslängd i skogskanten.


Årets gran har inte klätts med några glaskulor, med tanke på kattfröken och hennes eventuella vilja att klättra i den. Nu blev inte det något problem eftersom hon blev tvungen att bära "tratt" extra länge efter kastreringen. (Länk här, här och här).

Kattherren välte granen en gång när han var liten, nu hindrar dock hans storlek honom från att komma upp i den. Vattnet däremot dricker han hellre från granen, än i den vanliga vattenskålen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Julen åker ut när skolan börjar skulle vi tro, eller om vi håller hårt på till 20 dag men tror inte.. I år har granen fredats men...

Madde (maddepladder) sa...

http://maddepladder.blogspot.com/2007/01/gott-nytt-r-nskar-madde-och-bjrn.html

 
- -