måndag, december 04, 2006

Till veterinären idag


I morse följde lilla kattfröken med husse i bilen. Hon ska till veterinären idag. Kastrering och öronmärkning står på programmet. Troligtvis ryker en bit av svansen också.

Några veckor efter att hon kom till oss försvann hon. Vi var ute och letade på kvällarna, ropade och hade ett halsband med skallra för att locka med. Inget livstecken, t.o.m. kattgubben reagerade på att hon var borta. Eftersom vi har stora skogen bakom huset med rävar, lodjur, björn och rovfåglar, så började vi fundera...

Det är så hemskt när man inte vet, det är alltid bättre att veta vad som hänt.

Efter drygt två dygn (fredag kväll) kommer två av sonens kompisar farande på cykel, med andan i halsen och frågar efter honom. Han är hos en annan kompis så dessa två åker dit, utan att säga något till oss. Fem minuter senare kommer sonen med lilla kattfröken i famnen. Hon har hittats av ett äldre par 6-700 meter bort. Väldigt långt bort för en liten kattfröken. Hon haltade och mådde inte bra. En jourresa till veterinären men inget större fel hittades på henne då.

Under helgen märkte vi att hon inte rörde på svansen. Den hängde slappt bakom henne. En ny resa till veterinären på måndagen. Då tog dom en röntgenbild, där det visade ett brott mellan sista ryggkotan och första svanskotan. Det var bara att avvakta, ingen operation var nödvändig just då. Sakta men säkert kom svansrörelserna igång, det var bara längst ut på svanstippen som det fortfarande var lite konstigt.

För några veckor sedan hade hon sår längst ut på svansen och den såg inte alls bra ut. Återstår att se vad dom gör med hennes svans idag.

Önskar att hon kommer hem och mår ganska bra till kvällen.

2 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Hoppas allt går väl.

K sa...

Hon har i alla fall kommit hem nu, återstår bara resten...

 
- -