måndag, oktober 23, 2006

God lax-gryta

Måste dela med mig av ett recept jag hittade hos Trebarnsmorsan. Det innehåller många av mina favoriter: Lax, kokos, keso och citrongräs. Wasabi var inte heller så dumt, hade inte provat det tidigare. Ligger numer hos favoritrecepten hos mig.

Varsågoda:

Lax med keso och kokosmjölk

Du behöver:
Valfri pasta, ca 400 g
1½ dl keso
1 burk kokosmjölk
4 laxfiléer
1 fiskbuljongtärning
2 citrongräs (delade längs med)
2 tsk wasabi (färdig på tub)
s&p
ev. mjölk

Gör så här:
Koka pastan knappt al dente, slå av vattnet och lägg pastan i en ugnssäker form
Skär laxen i tärningar och fräs dom hastigt i lite olja tillsammans med s&p.
Slå kokosmjölken i grytan, jag spädde även med mer mjölk för att få det såsigare. Tillsätt buljong, wasabi, citrongräs och keso och låt det puttra försiktigt i ett par minuter.
Släng bort citrongräset och fördela lax+sås över pastan i formen. Gratinera i ugn, 250°C i 5-10 minuter.

Relativt snabbt att slänga ihop, hela familjen tyckte om maten. Funkar bra som matlåda dagen efter oxå, fast då har det mesta av såsen sjunkit in. Hittade receptet i kvällstidningen för ett par veckor sen fast tog lite tid att införskaffa ingredienser, brukar inte ha citrongräs hemma i vanliga fall och jag glömde hela tiden bort att köpa ;) Inte världens bästa bild, det är bara ju pasta och lax, men jag rekommenderar verkligen att ni provar! Speciellt om ni, som jag, är skeptiska mot kokos i maten….
(kopierat från Trebarnsmorsan)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmm... Kopierar receptet! Tror att det skulle kunna funka att byta ut keso mot crème fraiche och då få en pastasås utan att behöva gratinera. Eller ta lasagneplattor och få en laxlasagne med citrongräs och lite wasabi:) Ååååå så gott det lät! Eller vad trro du som redan har testat det "riktiga" receptet?

Slutade i Insjön till jul förra året. Hade då fått jobb på ett företag i Irland. Kom dock hem rätt snabbt igen eftersom företaget var otroligt oseriöst. Tyvärr. Men det var roligt att ha testat! Hade jag inte åkt hade jag ångrat mig i hela mitt liv och det är bäst att pssa på innan man har skaffat familj och barn (om man får barn) och så vidare. Tänkte fråga VDn om dina produkter i Japan igår faktiskt eftersom jag var lite nyfiken, men han var just i Japan så det blev lite svårt. Har du hört något?

K sa...

Färska lasagneplattor fungerar nog utmärkt, lika så Creme Fraiche. Ett mångsidigt recept! GOTT också!

Har inte hört något från Japanerna än, men de ska ju vara lite "sega" i starten har jag hört. Ligger lite lågt eftersom jag inte mår så bra just nu. Blir det något av det så ordnar det sig då, har fortfarande hoppet...

Anonym sa...

Åh, vad gott det låter! Det börjar nästan vattnas i munnen! Tack för tipset!

K sa...

Varsågod. Har ju själv "stulit" det, men recept är väl till för att dela med sig av...
Smaklig måltid!

Anonym sa...

Jag håller tummen för japan!

 
- -