tisdag, oktober 17, 2006

Blandat innehåll

Länge sedan jag sov så dåligt som i natt. Jag var tvungen att ta en Citodon på kvällen och ytterligare en innan jag la mig. Så fort jag slumrade till vakna jag med ett ryck. Till slut gick jag upp och åt en macka. Tror jag somnade vid tre. En s e g dag framför mig alltså.

Behöver jobba en liten stund, sen åker jag till dottern (som kurerar sig vidare hos mormor och morfar) med matteböcker. Hon har klarat det riktigt bra tycker jag. Tredje veckan med körtelfeber. Förhoppningsvis kan hon börja vara i skolan lite grann nästa vecka.

Min man kom med en fundering angående hemtjänst igår. Eftersom det är jag som är sjuk i familjen så hjälper hemtjänsten mig med matlagning till mig, tvätt, städning och lite andra kökssyslor. Om det istället hade varit min man som var sjuk, vad hade hjälpen bestått av då? Samma saker som idag, eller gräsklippning/snöskottning, laga bilen, hugga ved, elda - "traditionellt" manliga göromål. Hur jämställd världen än är/inte är så fungerar denna uppdelning bäst i vår familj - av naturliga (sjukdoms)-skäl.
Jag vill gärna ha synpunkter från dig som läser, vad tror du hjälpen hade varit om min man varit sjuk?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Antagligen hade ni inte fått någon hjälp alls, myndigheterna hade utgått ifrån att du skulle skött all markservice det fallet.//Valdeez

K sa...

Ja, det tror jag också. Jämställt?!

Anonym sa...

Vart tog MIN kommentar vägen då???
Jag hade ju skrivit en...HM...:/
Har glömt nu vad jag skrev....

 
- -