onsdag, november 28, 2007

Mammas kalla fisk med räkor

Kokt kall fisk upplagd på salladsblad med räkor. Skål med sås.
1 pkt fisk 400 g (Hokifile)
4 dl vatten
1 msk salt
8 vitpepparkorn
8-10 färska dillkronor eller 2 tsk dillfrön
200 g räkor med skal

Sås
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 dl hackad dill
2 msk chilisås
(salt)

Salladsblad till garnering

Koka först ett spad av vatten, salt, pepparkorn och dillfrön. I en vid gryta 5 minuter.
Skär de frysta fiskblocket i 2 cm skivor. Lägg ner i spadet och sjud ca 5-7 min. Låt kallna i spadet. Lägg upp på ett fat med salladssblad. Lägg på räkorna och ringla över såsen.

Servera med ris eller kokt potatis.

Den här goda och enkla fiskrätten hittade min mamma i en tidning någon gång på 80-talet. Kanske passar bättre en varm sommardag, men vi kände för den idag. Läs gärna WWF´s rekommendationer om fisk, vilka som hotas av utfiskning m.m. Hittar du ekologiska alternativ så använd dessa, t.ex. sallad, dill, ris m.m.

Passar väldigt bra att förbereda om man är flera till middag.

Varsågod - prova gärna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som perfekt sommar mat..
I morgon blir det *ruggvädersmat*
Hemlagad kalops..

Har nu bakat i natten..
Kram
Auriana

Magalös sa...

Auriana:
Prova till sommaren! Kalops är också gott, även min variant med sojakuber ;-)
Hade det varit lite närmare hade jag gärna kommit på en nattfika!

Auriana sa...

Tittar in i den sena timmen och lämnar en hel hög med styrkekramar.
Ha en fin helg och första advent om jag inte skulle hinna in igen innan dess.
Kram
Auriana

 
- -