fredag, november 09, 2007

Första parkett

Talgoxe vid en hållare med en talgboll i.Igår och idag har jag haft första parkett när jag sitter vid datorn. Köpte två hållare till talgbollar och små talgbollar när jag var hos dottern i onsdags eftermiddag. Sen flyttade jag huset med fågelmaten till stegen som jag ställt framför nya kontorsfönstret.

Det är minst 15-20 talgoxar och 1 nötväcka som har världens fest där ute. Ibland är det någon som sätter sig på spröjsen och tittar in till mig. Fortsätter det så här så blir det kul att göra bokföringen i vinter. Jag har tagit fram Första fågelboken av Lars Klinting. När vintern är över borde jag ha lärt mig betydligt fler fåglar än dessa två. Tidigt i morse regnade det massor nu har det blivit kallare så snön vräker ner.

Två talgbollehållare och fågelmat som hänger i stegen utanför fönstret.
Har nog inte sovit mer än tre timmar i natt. Trots det känner jag mig ganska pigg. Tror inte det håller i sig fram emot eftermiddan. Då när jag behöver ha ork och kraft som bäst. För tillfället känner jag mig lite som en övervakare. Önskar att livet lugnar ner sig nu, men det är nog bara önsketänkande. Tyvärr dröjer det nog länge än. En del har blivit lugnare, den andra delen har blivit mer krävande.

Fortsätter att gömma mig bakom stickorna när jag har lite egen tid. Många samtal att ringa, boka möten som ingen har lust att gå på, men utan dom blir det inte bättre.

Jag har nyss börjat på en tröja i ECO ull. Samma garn som jag gjort vantar till mig själv av. Otroligt skönt och mysigt garn. Grova stickor är det också, så det kommer nog att gå ganska fort att göra den klar. Ska försöka ta bilder under stickprojektets gång.

Den roströda tröjan jag stickade klart för några veckor sedan har jag inte fått någon bra bild på. Får göra ett nytt frsök under helgen kanske.

Nu tänker jag göra som småfåglarna utanför fönstret, gå och äta något gott!

Önskar er alla en skön dag. Hoppas snart att jag har ork att hälsa på hos er igen. Tills dess ger jag alla en varm kram.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men hur fick du in bollarna? Jag försökte försökte och det blev bara smulor av dom. Nu ska jag leta på den dära grejen. Den andra hängde jag upp i söndags och laddade med solfrön. på ett bra ställe, där våra katter inte kan nå fåglarna.

K sa...

anne-maj:
Jag överlät det till min man. Tror att han böjde till den så det blev skapligt stor öppning på mitten så bollarna kunde klämmas in. Han var utomhus, för det rasade lite från dom vet jag. LYCKA TILL!
Jag har inte sett att katterna klättrat upp för stegen än, men man vet ju aldrig...

 
- -