torsdag, september 27, 2007

Salig blandning från mig

I natt är det bara jag och sonen hemma. Mannen sover över hos dottern den här natten. Förhoppningsvis blir det att kännas bättre för henne framöver. Men att börja gymnasiet på ny ort, flytta, laga mat ensam, äta ensam och tvätta själv är en STOR omställning när man är 16 år. På det viset känns det bra att det inte är längre bort än att vi kan stötta henne ett tag framöver. Inte för en sekund tvivlar jag på att hon klarar av allt det som krävs, men det tar säkert lite tid att vänja sig att inte bo hemma hos familjen som tidigare.

För min egen del känns det både uppåt och neråt, men det börjar nog bli mest uppåt. Efter den stora besvikelsen med akvarellkursen som jag inte var välkommen på så har jag gått vidare. (Tidigare inlägg om akvarellkursen.) Försökte kontakta studieförbundet på fredagen, men det var bara en telefonsvarare som upplyste att dom hade öppet! Skickade ett fax där jag bad att dom skulle ringa upp mig, men jag har fortfarande inte hört något! Dålig stil tycker jag. Istället lägger jag energin på roligare saker. Det var väl inte meningen att jag skulle gå någon akvarellkurs just nu.

Lördagen tillbringade jag, dottern, syrran och systerdotter på Chokladfestival! Mumsigt gott!!! Det var utnämning av bästa tryffel och bästa chokladdessert. Dottern blev en av publikjuryn till tryffeltävlingen och syrran till chokladdesserten. Det var väldigt sött, så det blev bara lite, lite smakat av respektive bidrag, det räckte t.o.m. så alla vi fyra kunde få en liten provsmakning... Om några år kanske dottern är en av dom tävlande! Den som lever får se... Det mest sorgsna var att jag lyckades paja kameran :-( Känns för tillfället väldigt tomt utan den. Kameran var min ständige följeslagare. Nu är jag på jakt efter en ny, inte bra, det blir dyrt!

Jag har stickat ett par vantar av garnet som skulle bli en norsktröja! Inser att det inte blir någon norsktröja stickad för min del. Det blev fel från början. När jag började fundera på att sticka en tröja för 1½ år sen så tänkte jag mig en med aranmönster. Tyvärr hittade jag inget sådant så det blev garn till en norsktröja. Färgen röd och svart är inte mina färger. Vantarna ska min bästa kompis få i födelsedagspresent. Riktigt hantverk med svarta stjärnor som mönster. Tröjor har jag stickat massor, men vantar har jag nog bara gjort en gång tidigare, på slöjden.

Idag har jag däremot köpt ett nytt garn till en tröja. Ljus rost-orange-röd ull blev det den här gången. Jag har en grön arantröja som jag "bor i" dygnet runt, så förhoppningsvis blir det här en lika skön tröja/kofta. Det ska inte bli några vantar av garnet i alla fall. Det som kan ställa till lite problem är att mönstret inte är avsett för den här garntypen, men med lite provlappar och försök med olika stickor blir det nog bra. Till skillnad från min mamma som aldrig gör provlappar så gör jag det jämt! Jag behöver inte sticka samma tröja två eller tre gånger heller ;-) Bild kommer när jag köpt ny kamera och stickat klart tröjan.

Åker på min egna semester nästa helg, så då kan det vara bra att ha något för händer under resan.

Sen natt, men jag har sovit middag flera gånger under kvällen, så det är inte så lätt att somna "normal" tid då. Gör ett försök snart så - GOD NATT!

3 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Att få handstickade vantar är en fin present:))

K sa...

monica h:
Jag åker till henne nästa helg och en månad senare fyller hon 40! Eftersom hon är en som aldrig handarbetar så tror jag vantarna blir väl använda i vinter.

Anonym sa...

Hej !

Jag har en väldigt bra och lite begagnad digital systemkamera ikl. objektiv och blixt som jag ska sälja (jag köpte ju en ny nyligen) ;-) Fast du kanske inte har tänkt dig något så avancerat... de kostar ju dessutom några kronor...

Ha en fortsatt bra dag & en trevlig helg !

Varma hälsningar, Tierra

 
- -