onsdag, augusti 01, 2007

Tandvärk, räkmacka och kläder

Närbild på min räkmacka, taget med mannens mobilkamera.
Måndag och mannens första semesterdag!

Jag lyckas få en tid för min visdomstand som återigen börjat tränga sig ut mot kinden. På den lokala folktandvården är det semesterstängt en vecka till, så det blir till att åka några mil extra. Väl på plats spolas det rent runt tanden och det hjälper absolut ingenting! Jag har fortfarande lika ont. Förra gången så gick värken över efter spolning men inte den här gången. Planen sedan tidigare har ändrats. Jag ska få en remiss till sjukhuset för att operera ut den, men när det blir vet jag ännu inte. Jag kommer att vara den första som ringer på måndag morgon när mitt ställe öppnar Tror ni jag är den enda??? Knappast! (Här har jag skrivit om det tidigare)

Bricka med grönt te och min räkmacka, taget med mannens mobilkamera.Som plåster på såret (värken) fortsatte jag och mannen till dotterns arbetsplats och åt en av världens godaste räkmackor. Vilken tur att man kan äta räkmackor även om inte livet är som en räkmacka! Jag hann i alla fall äta upp hela innan det var dags att göra sig av med resterna. Vi hann till en affär med kundtoa.

När vi kom hem dags för lite vila.

Senare på eftermiddan blev det en tvåmila resa genom skogen till ett Outlet. Än mer placerat i skogen är vår lilla by, enligt mig. Jag är inget stort shoppingfreak, men hittade faktiskt ett par jeans och en anorak. Det är väl inte många som tror mig om jag säger att jag och mannen delar på en vanlig garderob med kläder som hänger på galge (som vi i stort sett aldrig använder), dessutom delar vi på nedre halvan av en garderob med hyllor! Där finns väl dom kläder vi använder. Ingen av oss har alltså för mycket kläder.

Nåväl jeansen jag köpte var ett par Levi´s sydda i ekologisk bomull. Det är väl en av anledningarna till jag inte har mycket kläder. Dels är jag inte på så många andra ställen än hemma och för det andra är det viktigt för mig att det jag köper är tillverkat så bra som möjligt. Nu har jag i alla fall ett par att använda när det andra paret är i tvätten.

Anoraken är i en "Petrol-blå" färg. Jag köpte en lite större storlek för att kunna ha min gröna aranulltröja under i höst. Jag hittade en bild på nätet - här - om du vill se hur den ser ut. Märket är Cheap Monday. Ett svenskt företag i grunden som jag tror är skapligt OK när det gäller etisk tillverkning.

Oj, vilken modeblogg det blev ;-)

Det är nog inte meningen att jag ska skriva om mode, för det har varit massor av avbrott för att få det här inlägget klart. Började i går kväll, men fick avbryta för att åka ut och leta efter 14-åringen som inte kom hem i tid (mitt i natten). På förmiddan idag har det varit städdag, men nu är det klart, eftersom du kan läsa det ;-)
(Jag har flyttat fram datum och tid för att inlägget ska komma överst.)


Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag blev i alla fall sugen på räkmackan, det är ett som är säkert...

Kläder skulle jag nog oxå behöva lite nytt men har svårt att hitta sånt jag gillar...

Och barn på nätterna har jag ingen lust att leta reda på men, men vi gör väl det ändå, eller?!

Kram på dig

K sa...

maria:
Får vi möjlighet att träffas någon gång ska jag bjuda dig på en sån!
Kläder är ett kapitel för sig minst sagt. Inte mycket som passar min smak, och nu var det länge sen jag orkade sy något också...
Tonåringar är ytterligare ett eget kapitel... (Lever dom på någon annan planet eller...) *kram*

Mildamakter sa...

Mmm, vilken räkmacka, den går inte av för hackor den inte. Hoppas att du får hjälp med din tandusling, det är ett elände med tandvärk *kram*

Anonym sa...

Oj, jiisees va gott med räkmacka!
Vad var det för bröd??
Siktkaka är gott under!

Anonym sa...

Åh, DEN anoraken vill jag OXÅ HA!!!!

K sa...

mildamakter:
På måndag kommer jag att ringa så fort dom öppnar, var så säker.

jenny:
Det var nog något italienskt lantbröd, tror jag.
Anoraken var väldigt skön. 200,-

 
- -