Kantarellstuvningen
Kvällens middag blev kantarellstuvning, kokt färskpotatis och min egen tomatsallad.
Kantarellerna skivade jag väldigt smått för att undvika tarmvred. Det är ju väldigt "trådigt" så risken för tarmvred ökar i mitt fall. Men jag måste ju få äta något gott ändå ibland. Senaste tarmvredet hade jag i september, så jag är väldigt glad att ha klarat mig så länge.
Sparris är en annan grönsak som jag lärt mig äta "på äldre dar". Tyvärr är det ännu värre när det gäller trådighet och tarmvred. Därför har jag undvikit det i år. Funderar om det går att ta den yttersta toppen och mixa till någon sorts soppa. Någon som vet?
Andra bloggar om: kantareller, kantarellstuvning, sparris, tarmvred
8 kommentarer:
Alltså, sparrissoppa kan ju vara totalt passerad, har jag för mig.. Så ta en stavmixer och mixa på du... Du kan ju äta lite och prova sen...
Ha en bra dag!!! Kram!
Kantareller... oj oj, nu längtar jag bort från storstan.
Jag har aldrig tänkt på att trådig mat kan framkalla tarmvred. Det är bra att veta, för jag kan formligen vräka i mig sparris ibland. Ska nog ta det lite lugnt med det, då.
maria:
Ska kolla om jag hittar några fina sparrisar i affären, rapport kommer i så fall.
martin:
Du kanske får någon ledig stund att åka ut i skogen snart?
matildas fikarum:
Det kanske är lite extra känsligt för den som är mag/tarmopererad. Jag vet att om en hund fått i sig en nål (av glupskhet/misstag) brukar dom ge den sparris för den "kapslar in" nålen med sina "trådar".
Mums vad gott det ser ut! Tarmvred har jag aldrig haft o är väldigt tacksam att jag sluppit... Hoppas du oxå gör det i fortsättningen!
Oj vad gott det ser ut! Nu blir jag hungrig igen. :)
Å så gott det lät. Vilken tur att du slapp tarmvred också.
mie:
Tarmvred önskar jag ingen!
haydee:
Det var mums!
ella:
Javisst! Två glädjande saker ;-)
Skicka en kommentar