söndag, augusti 26, 2007

Fötterna upp...

...är det som gäller. Lördagen började inte bra. Jag hade väldigt svullna ben redan under fredagen, och det blev inte bättre till lördagen. Efter en koll med min vanliga avdelning på sjukhuset blev det ett besök på akuten. Vi som skulle på bröllop på lördag eftermiddag! Hade inte planerat in ett besök på akuten i schemat. Läkaren ville utesluta att det var en propp, men båda benen är lika svullna. Några blodprov togs, lågt albumin (21) och lågt hb (99). Bra personal och inte några större allvarligare olyckor gjorde att jag hann hem i tid.

Jag fick ett par stödstrumpor som jag ska ha på mig från morgon till kväll. Känner mig riktigt som 80+! Efter att ha haft dom ett tag kändes det mycket bättre. Den otäcka känslan av riktigt spänd och svullen hud var mycket mindre än tidigare. Samtidigt är det nog inte bara benen som är svullna. Jag är nog lite svullen i fingrarna också. Den ena ringen får jag inte av mig. Typiskt att jag inte hade så här stora problem när jag träffade läkaren i onsdags. Frågan är vad svullnaden beror på.

Tidigare i veckan hade jag beslutat mig för att ha ett par vita sommarbyxor på bröllopet och det var jag väldigt glad åt efter besöket på akuten. Tänk om jag skulle ha haft en klänning och vita tjocka stödstrumpor på mig! Nu var det ingen som såg att jag hade dessa. När vi sen kom hem på natten var mina knän och lår lika stora. Det är bara där strumporna sitter som svullnaden inte syns.

Jag har sökt på nätet och det är inte alltid trevliga förklaringar som kommer fram. Försöker att inte tänka på det. Hoppas istället att magnetröntgen snart blir av istället så jag kan(ske) få veta vad som orsakar problemen. Har fortfarande en gnagande känsla av att min vanliga mag/tarmsjukdom stoppar tankarna på att problemen kan bero på någon annan sjukdom. Att jag läcker albumin vet jag, men varför??? Jag har ringt mottagningens telefonsvarare och bett om ett samtal i morgon måndag. Av en speciell anledning vill jag inte läggas in för att få dropp eller någon annan undersökning gjord i morgon. Väntar hellre till tisdag, trots allt.

I stort sett har hela söndagen tillbringats i soffan med fötterna i högläge och datorn eller TV´n framför mig. Vilken söndag!!!

Länk till tidigare inlägg om albumin och svullnad 19 april 07.
Länk till tidigare inlägg om albumin och svullnad 25 april 07.


Avslutar inlägget med något mycket trevligare: Bilden på bröllopstårtan, gjord av dottern! Den blev oerhört god och det är inte bara jag (som är partisk) som tyckte det! Naturella hallon från brudparets trädgård gjorde tårtan lite syrlig i kombination med den söta marsipanen. Mums!

Något att tänka på när det blir dags för fler tårtor är att låta hallonen rinna av lite innan man lägger på dom på tårtbotten. Speciellt om den ska förvaras ett tag innan den ska serveras.

Tre våningar bröllopstårta med vit marsipan och vita kallor på. Ett stort glashjärta på toppen med inristade hjärtan.
Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer:

JULIEK sa...

Det hørtes ju inte så bra ut. Hoppas virkelig det løser sig och at det inte er något alvarligt. Krya på dig. Kram

Anonym sa...

Godmorgon vännen! Så dotra är SÅÅÅ duktig...

Inget vidare att höra hur du haft det... Jag hoppas att de faktiskt tar tag i det så att de inte tycker att stödstrumporna är nog som åtgärd... Måste vara bättre att ta reda på orsaken även om strumporna får hänga med ett tag...

Stor kram på dig!!!

K sa...

julie k
Har bra kontakt med mottagningen och läkaren så det blir nog något bra av det hela. Många varma kramar till dig och stort krya på dig!

maria:
Just SÅÅÅ duktig är hon! Börjar gymnasiet idag så om tre år väntar kanske världen!?
Som vanligt så är jag på hugget. Ger mig inte förrän jag fått den undersökning/behandling som behövs. Det svåra är att veta vad det är som behövs. Personalen på akuten var väldigt bra i lördags och jag tackade väldigt vänligt!
Håller tummarna att dina aktiviteter under dagen går i lås. *kram*

**MY LIFE** sa...

sååå fina tårtor..
Fötterna upp? jo det hade jag med sent på kvällen.
När jag landat hemma igen efter tjejmilen.. Rapport finns på bloggen för den som är intresserad
XENA

 
- -