torsdag, juli 26, 2007

Sjukhusbesöket i går

Besöket på sjukhuset gav inte mycket. Undersökningen visade inte något som förklarar smärtan. Precis som förra gången. Jag gick därifrån med en ny medicin och remiss till smärtmottagningen. En starkare värktablett blev det...

Nu har jag tagit den två gånger och den hjälper mycket sämre än den jag hade tidigare. Kan inte sova, så jag sitter uppe och väntar på att få ta två av dom gamla tabletterna. Först om en halvtimme kan jag ta dom. Ringde för säkerhets skull till Apoteket för att kolla. (Bra med deras dygnet-runt-telefon 0771-450 450).

Tycker det är konstigt att den starkare tabletten ger sämre smärtlindring! Får ringa till mottagningen när det blir morgon och kolla om det går att ändra doseringen. Tänker inte mixtra själv med antal tabletter, dom är ju till viss del beroendeframkallande, och jag vill inte bli beroende.

Kommer nog att vara skapligt trött i morgon, och det är inte läge att sova till ett när tonåringarna nyss kommit hem. (Det gjorde jag ju häromdan´ - när jag var själv).

Det största problemet återstår fortfarande: orsaken till att jag tvingas äta värktabletter! Jag vill veta orsaken - nu!

7 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Ja, det är trist men det är nog det enda de kan erbjuda många gånger och själv tycker jag det är lättare att leva med smärtlindring än utan fast det känns som att välja mellan pest och kolera...

Kanske den nya tabletten är en depåtablett som tar några dagar innan du får full effekt eller så är den bara helt enkelt fel?

**MY LIFE** sa...

Hoppas du får klarhet i vad smärtan beror på och att medicamenterna börjar funka för dig snart.
Orkar inte höra av mig just nu. Har trillat ner i ett mörkt hål men kravlar mig nog upp igen som vanligt.
Ha det så gott du kan min vän
XENA

Anonym sa...

Jag förstår inte jag lämnar kommentarer här och där och ser sen att de inte har fastnat...

Jag bara sa att det där med värktabletterna är ju värt att kolla upp, låter konstigt...

Det värsta är väl för det mesta att inte veta... Hoppas att du får svar snart...

Kram

Mildamakter sa...

Hoppas att du får hjälp snart. Det låter onekligen lite konstigt med tabletterna

Anonym sa...

Har du provat ackupunktur? Det var väldigt effektivt för mig som smärtlindring. Se bara till så att det är en duktig ackupunktör. Jag går till en kiroprakter med som är jätteduktig och som har fixat min magkatarr. Hoppas att du snart hittar nåt som funkar!

Elisabeth sa...

Jag känner så starkt med dig - måsta äta starka värktabletter..som om du inte hade nog med elände ändå!!

Jag är så rädd för tabletter, så skulle jag bli sjuk - så skulle jag nog dö knall och fall! Tror jag!
Du är verligen beundransvärd och stark..tycker jag!!

Ha det så gott du kan...

Kram..

K sa...

till alla:
Tack för all omsorg! Det är något som värmer i hjärtat!
Jag har återgått till den gamla medicinen som hjälper och dessutom är svagare. Jag har fått en läkartid i augusti när min ordinarie läkare är tillbaka från semestern. Troligen blir det en remiss till magnetröntgen då. Trodde jag hade gjort en förra hösten, men det verkar inte så... Det som känns viktigast är att problemen kollas upp ordentligt och inte "skylls på" den gamla vanliga sjukdomen, det kan ju vara något annat.
Tack än en gång för er omtanke!

 
- -