söndag, juli 08, 2007

Nyvaken

Låg aktivitet här i huset i dag.

För att klara av helgens härliga konserter har jag inte ätit mycket, så nu får jag försöka ta igen det blandat med att sova. Jag har faktiskt tagit en av näringsdryckerna, det kanske kan kallas nödläge just nu. Dryckerna är ju i alla fall ett lätt sätt att få i sig mycket näring på kort tid och dessutom lättupptagligt. Måste nog inse att det är vad jag behöver för tillfället, men det är fortfarande inte gott!

Det krävs ju viss planering för att klara av att åka iväg på nöjen. Inte äta innan för att slippa toabesök ofta, samt att passa in tabletterna så dom gör mest verkan vid rätt tid. Det måste ju gå minst 3-4 timmar innan man får ta en ny tablett.

Collage från fredagens konsert i Dalhalla.
På fredagen hade vi platser högt upp så det fungerade med toabesök före och efter. Vädret var väldigt grått när vi åkte, men Skifsen hade kontakt med han där uppe, för innan konserten började såg vi endast 2-3 ljusa små moln på en för övrigt blå himmel. Även solen visade sig en stund! Första akten var det mestadels lugna "gamla" (30-40-tal) låtar, men efter pausen ökade tempot och jag tyckte den delen var allra bäst!

Lördagen ägnades till att sova för att klara av kväll nr två! Mannen bakade pizzabullar, och jag bistod med min vegetariska fyllning. Dottern har varit lite febrig några dagar, så tonåringarna blev hemma, tyvärr. Det hade varit kul om dom följt med. Deras biljetter fick två av våra kompisar glädjas åt.

Picnic-collage.
Mannen och jag hade en egen liten picnic i det gröna tills kompisarna dök upp. Regnet höll sig borta fram tills det var dags att gå in i ladan. Ölet "Vit sommaröl" från Slottskällans bryggeri kan jag varmt rekommendera. Jag är ingen älskare av öl i vanliga fall, men det här veteölet är otroligt gott! På midsommarafton gjorde jag ett uppehåll med tabletterna så jag kunde ta ett glas veteöl, med resultatet att jag hade löparbana mellan köksbordet och toan... (Fick bekräftat att tabletten gör nytta i vanliga fall, men att kombinera tabletter med alkohol och riskera leverskador och andnöd tänker inte jag prova.)

Helt fascinerad är vi över att åka långt in på en grusväg mot ingenstans, rakt in i skogen och plötsligt mötas av ett fält med tält, ett hus och en jättelada. "Här slutar allmän väg" och "Endast SOS-samtal" med mobilen. Mer skog än skogen vi bor i! Folk har kommit från hela landet och även från utlandet för att delta i kvällens konsert. Fantastiskt! Kul! Även om vi inte är några fanatiker så är det kul att få vara med om det här. 1000 personer varje kväll fördelat på fem kvällar - mitt i skogen! Om jag jämför konserten med U2 som vi såg på Ullevi för två år sen så gillar jag dom här små konserterna mycket bättre (Inget ont om U2 för det, dom är fortfarande toppenbra). Mannen pratade med någon i går kväll som hade sett konserten även på fredagen, och han sa att lördagens konsert utan tvekan var bäst, världsklass. Passa på att njuta, sa han. Det gjorde vi!

trebent pallJag är glad att jag tog med mannens trebenta walkstol. När det blev för jobbigt att stå upp var det bara att fälla ut den och vila en liten stund. Smidigt och det gjorde att jag klarade av att vara med hela kvällen!

Veckan som kommer får nog också ägnas åt återhämtning.

Tänk om mina favoriter kunde förstå att dom måste sprida ut sina konserter och inte välja samma helg ;-)

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Lena Kleist sa...

vad var det för konsert andra kvällen? Skifs skulle jag också vilja se irl. Har hans nyaste skivor och gillar dem skarpt. Min mage håller sig skaplig på grunddoseringen, men försker jag ta bort Entocort är det kört. Men nu för tiden har jag lärt mig vad jag kan och inte kan göra (tog "bara" 3 år!)Men enl min läkare ska jag försöka på sikt att få bort allt cortison... Vete attan hur?/ Lena och Totti (som är nyfriserad)

Anonym sa...

Ja, det är ett himla planerande med aktiviteter... Är glad att jag kan äta o dricka vad jag vill även om de bråkar till höger o vänster, dessa forskare, på att det och det skulle påverka det o det... Jag har provat att avstå det de vill och det har inte gjort någon skillnad för mig så nu äter jag vad jag vill...

Kanske denna sommar är lite extra viktig för mig att få göra som jag vill, väntar ju på en magnetröntgen, huvud, till hösten för att se om hjärntumören växt eller inte... Jag tror att det är litegrann därför, ovissheten som ger ett behov av att få göra som jag vill... Knäppt kanske!

Linda sa...

Vilka härliga kvällar du fick vara med om!
Utekonserter på sommaren är något av det bästa som finns - det är riktig sommar för mig.

Evas blogg sa...

Men var är det du varit på konsert, mitt ute i ingenstans?!!

Anonym sa...

Tänkte bara säga hej på ett tag, imorrn läggs in, vi hörs väl när jag kommer hem!
Tack för brevet!
Många kramar!

K sa...

lena:
Det var P-Floyd, som spelar Pink Floyd låtar, endast.
Det är bra när man har lärt sig hur medicinen fungerar som bäst, synd att det tar så lång tid bara att lära sig.

maria:
Inte ett dugg knäppt! Jag har gjort som jag vill med maten också, efter ett dietistbesök för många år sen som slutande nästan med slutet för mig. Så länge det känns rätt för dig, fortsätt så!

lindalotta:
Håller med, vi har haft en toppenhelg!

evas blogg:
Ja, precis. Egentligen var väl båda konserterna ute i ingenstans. Dalhalla ligger långt ut i skogen, lika så lördagens konsert som ligger just i "Skog".

****

Hittade några länkar:
http://www.dalarnastidningar.se/noje/konsert/article212185.ece
http://www.dalademokraten.se/Noje/2007/07/07/17038/

http://www.dalarnastidningar.se/noje/article211951.ece
http://www.dalademokraten.se/Noje/2007/07/06/16828/

K sa...

jenny:
Många kramar! Ta hand om dig och vila!

Evas blogg sa...

Aha, då vet jag.

Ella sa...

Å vilken underbar läsning! Vad roligt ni måste haft det och tur med vädret och allt annat med... Vad glad jag blir när jag läser detta. Sitter här och ler för dig.

Kramar i massor.

K sa...

ella:
Det var underbart! Försöker att gilla läget, det är dom små sakerna som gör livet!(Tveksamt ibland dock.) *kram*

Strumpstickan sa...

Bra tips med stolen:)

 
- -