lördag, maj 19, 2007

Kardemummakaka

För ett tag sen hittade jag ett recept på Kanelkaka hos Christina W. Tyckte det verkade lätt och lite annorlunda, så nu har jag provat, nästan i alla fall. Jag ändrade till Kardemummakaka istället, eftersom mannen gillar kardemumma mer än kanel. Det blir en överaskning tills han kommer in från gräsklippningen. Ett friskhetstecken är det väl också när jag börjar baka. Jag har ju varit feberfri några dar nu och hostan är i stort sett borta.

Nygräddad kardemummakaka.Det här behöver du till en form på 1½ liter (förutom ströbröd och smör till formen)

3 ägg*
2 dl strösocker*
Vispa ägg och socker pösigt.

2½ dl vetemjöl*
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma*
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt detta till äggblandningen.

75 g smör*
1 dl mjölk*
Smält smöret. Häll i mjölken och det heta smöret till smeten. Häll smeten i den smörade och bröade formen.

Grädda ca 45 minuter i 175 grader varm ugn.
* = KRAV/ekologiskt alternativ finns.

Originalreceptet hittar du här.

Andra bloggar om: , , , ,


~ * ~

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer in efter gräsklippning och ogräsrens och får mig den underbaraste kardemummakaka till livs. Jag tror naturligtvis att det är den blivande bagaren i familjen som bakat, men det är frun som bakat, hon som hatar att baka. Tack för den och jag älskar dig. Hälsningar mannen

K sa...

Tack kära du! Kul att kunna överraska!

Anonym sa...

Vad bra att du känner dig bättre nu. Feberfri i alla fall! Men alltså, den där sockerkakan ser alldeles för smaskig ut. Mums. Och ett stort glas kall mjölk till!

Anonym sa...

Kardemumma som är så gott, smakar sommarfika.

Anonym sa...

God idé att byta ut till kardemumma. Ska testa själv när jag får tid att baka...när jag tar mig tid att baka
Skönt att du mår bättre

K sa...

Till er alla:
Den blev väldigt bra och god! Kardemumma blev nog mer sommar än kanel som känns juligt.

 
- -