lördag, januari 27, 2007

Sockerkaka

I dag har mannen bakat två saftiga banansockerkakor på våra väl mogna bananer.

Vi har ett toppenrecept på sockerkaka som hittills aldrig misslyckats. Möjligt att variera utan större problem också. Det enda man behöver tänka på om man har i banan är att förlänga tiden till 50-60 minuter.

Vill du göra dubbel sats smet så går det också bra, med tillräckligt stor bunke är det nog möjligt att göra tredubbel sats också. Perfekt att frysa in och ta fram vid behov.



Till en sockerkaka behöver du:

2 ägg*
2 dl socker*
2¾ dl vetemjöl*
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk* eller grädde*
50 g smör* (smält)
1 tsk vaniljsocker och/eller 1 tsk kakao*
ströbröd*/kokos*
* = finns som ekologiskt i de flesta matbutiker.

Vispa ägg och socker pösigt (vitt). Tillsätt smaktillsatsen. Rör i vetemjölet blandat med bakpulvret och häll i mjölk/grädde och det smälta smöret. Blanda smeten försiktigt. Häll den i smord och bröad form (1½ liter). Grädda i 175° ca 35-40 minuter.

Receptet skrev jag av från mamma på den tiden jag fortfarande bodde hemma.

Vill du bjuda på enkla bakelser gör du sockerkakan i en avlång form. Skär bitar och servera med färsk frukt och en klick vispgrädde. MUMS!








~ * ~

1 kommentar:

Semester & Mat sa...

Andra gången nu jag letar rätt på det här receptet, god kaka!

 
- -