fredag, december 15, 2006

Spännande smakkombinationer

Det här receptet kom i min mail igår:

Mörk chokladtryffel med messmör

(
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=10362&a=113875)

500 g mörk choklad
3,5 dl vispgrädde
1,5 msk messmör

Finhacka chokladen och lägg hacket i en skål. Koka upp grädden. Häll den kokande grädden över chokladen och rör tills choklad och grädde smält ihop till en kräm.

Rör till sist ner messmöret och ställ tryffeln kallt så att den hårdnar till en formbar massa. (Vill du använda en sprits när du gör dina tryfflar så låter du inte chokladmassan bli riktigt lika hård.)

Forma små bollar som du rullar i rostade mandelflagor eller kakao.
Serveras till kaffet på julafton.

En oväntad blandning av kakao och messmör! Något jag tänker prova, låter faktiskt gott. Någon som redan provat?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, du, fettigt så det duger. ;-)
Pallar INTE min mage!

Anonym sa...

Jag försökte skriva igår, nytt försök idag. Jag har ett jättegått tryffelrecept med smör och creme fraiche och kaffe i blockchokladen. Ska klicka ner lite av min getmese i år.

Anonym sa...

Det låter verkligen inte som det ska passa ihop... Ska bli intressant att höra vad du säger när du provat.

 
- -