måndag, augusti 28, 2006

Förberedelser inför i morron

Telefontid med kirurgen i morgon. Ny kirurg - åtminstone vad jag vet. Min förra har tagit pension, men den "nya" har säkert varit inblandad tidigare i mina operationer. Det känns lite konstigt att inte få fortsätta med samma kirurg som jag har haft i drygt 20 år. Han vet ju precis hur det ser ut innanför skinnet. Vilka organ som fattas och hur det som finns kvar borde ligga. Ingenting är ju "normalt" längre i min kropp.

Vad ska jag komma ihåg att fråga om? Finns det någon som uppfunnit ett blixtlås för människokroppen än? Det finns ju så många andra både bra och dåliga uppfinningar, så varför inte ett mänskligt blixtlås? Uppfinnare efterlyses! Det är flera undersökningar jag vill ha svar på innan en eventuell operation. Det är ju lika bra att åtgärda så mycket som möjligt om det ändå är öppet i buken. Ingen är ju speciellt intresserad av att göra en extra operation eftersom det redan är skuret så många gånger. Jag har haft väldig tur som inte fått komplikationer förrän efter den senaste för knappt två år sedan. Det hade ju kunnat bli problem redan vid den första för 30 år sedan.

Tänk om det kanske inte behöver bli operation! Om det går att ordna med dessa moderna kamerorna som även kan bränna inne i kroppen. Tyvärr är det nog alldeles för mycket för att det ska vara ett realistiskt alternativ. En konstig reaktion (eller kanske inte?) är att mina vanliga mag-tarmproblem är vardag för mig, jag har anpassat livet efter det, men smärtorna jag fått efter senaste operationen är svårare att klara av. Jag har en hög smärttröskel, men med tarmvred hjälper inte det långt. Det är ju ytterligare en orsak att kolla upp ordentligt innan, för att undvika (om möjligt) tarmvred efter den kommande(?) operationen.

Kom-ihåg-listan börjar bli klar, nu ska jag försöka sova en stund. Det är fortfarande jobbigt för tonåringarna att komma upp på morgonen. "Mat- & sovklockan" är inte inställd på skoltid än. Försöker hålla mig i bakgrunden på morgonen, det brukar fungera bäst så.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns nån slags "soppa" dom kan hälla i buken för att minska risken för sammanväxtningar och det som hör till. Vävnadstrådar som ger tarmvred och sånt. Det ska dom dom göra på mig 'vid nästa operation'. Kolla det! :)
Kram

K sa...

Ska kolla upp det, kanske man kan gå upp något kilo också av det!
/K

Anonym sa...

Nja, det vet jag inte...Då är nog näringsdrycker bättre. :)

 
- -